TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
‘Amb nom i cognoms’, editat per Edicions MMV, es presentarà aquest dissabte al Darder.

Publicitat

Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
29/11/2019

Joan Anton Abellán presenta un nou recull de 151 personatges del Pla de l’Estany dels segles XIX i XX

Arxius d'audio:

 
  •  29/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

‘Amb nom i cognoms’, d’Edicions MMV, recopila en un sol volum una selecció d’escrits publicats anteriorment sobre algunes de les famílies més representatives de la comarca.

 

Edicions MMV presenta aquest dissabte ‘Amb nom i cognoms. 151 personatges del Pla de l’Estany (segles XIX i XX)’, a cura de Joan Anton Abellán. El llibre es una selecció d’escrits publicats anteriorment per Abellán a diverses revistes locals, centrant-se en aquests dos segles per oferir més varietat de perfils.

 

Pintors, inventors i personatges curiosos

 

Joan Anton Abellán ha explicat que la dificultat ha estat fer-ne la selecció, i s’ha optat per escollir-ne 151 i no 150, donant a entendre que podrien ser molts més.

 

Concretament, en el recull es fa una especial atenció a les famílies més representatives de la comarca entre els segles XIX i XX, com els de Ametller, els Morgat o els Frigola, entre d’altres. Hi apareixen militars, mestres, pintors, inventors, o personatges curiosos banyolins en general. També s’ha mirat de donar un pes important als personatges femenins, que apareixen sobretot a partir de la República i majoritàriament són mestres i regidores. Tot i això, no s’ha aconseguit equilibrar la xifra amb els personatges masculins.

 

La presentació del llibre ‘Amb nom i cognoms’ és aquest dissabte a les 12 del migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles. Està previst que, a més de l’autor, hi assisteixi l’historiador i arxiver Josep Grabuleda i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, que ha fet el pròleg del llibre.

TAGS: personatges, Abellan

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dijous de 20:00 a 21:00