TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Es vol dotar el Consell d’Alcaldes d’entitat pròpia.

Publicitat

Política » Comarcal    + d'aquest tema
19/11/2019

El Consell Comarcal modificarà el reglament per donar entitat pròpia al Consell d’alcaldes

Arxius d'audio:

 
  •  19/11/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Encara no s’ha concretat qui presidirà l’ens, que vol tenir més pes polític i donar rellevància a les reivindicacions dels municipis.

 

El nou equip de govern del Consell Comarcal vol dur a terme un canvi important en una de les seves estructures representatives. El Consell d’alcaldes és un òrgan del Consell Comarcal sense personalitat jurídica pròpia i de caràcter consultiu. Està integrat pels 11 alcaldes dels municipis, es reuneix com a mínim cada trimestre i debat polítiques, problemàtiques i qüestions d’abast comarcal.

 

Una de les voluntats de l’equip de govern, presidit per ERC, és fer un canvi en aquest funcionament i dotar el Consell d’Alcaldes d’entitat pròpia. El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha detallat que la voluntat és que els alcaldes puguin reclamar amb tota la seva força les reivindicacions dels municipis amb altres administracions i tenir el lideratge polític del Pla de l’Estany.

 

Amb un Consell d’Alcaldes potent, la figura del president comarcal, que té un tracte més constant amb les administracions supramunicipals, queda descarregada de la tensió i es pot centrar a negociar aspectes més ordinaris i de gestió.

 

Per donar veu pròpia al Consell d’alcaldes cal fer una modificació del Reglament Orgànic Comarcal, que els tècnics estan estudiant. És una decisió que han dut a terme molt poques comarques però hi ha l’exemple del Ripollès i el Moianès on sí que s’ha implantat aquesta separació de funcions. Caldrà estudiar si la normativa pot confirmar la voluntat executiva o es queda amb un canvi simbòlic.

 

Elecció del president

 

La presidència del Consell d’Alcaldes recau fins ara al president del Consell Comarcal. Amb el canvi de reglament, el Consell d’Alcaldes tindrà un president diferent. En aquest mandat està format per sis alcaldes d’ERC i 5 de JxCAT. Els republicans aposten perquè el càrrec sigui per l’alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà.

TAGS: consell, alcaldes

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h