TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 06 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les obres, que ja han començat, s’allargaran prop de sis mesos.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema Cultura » Patrimoni    + d'aquest tema
19/11/2019

Les obres per recuperar l’estètica racionalista de la pesquera Gimferrer s’allargaran uns sis mesos

Arxius d'audio:

 
  •  19/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament ha començat el projecte aquest mes de novembre per restaurar i convertir la pesquera en un nou equipament públic.

 

La pesquera número 11 de l’Estany de Banyoles, més coneguda com a pesquera Gimferrer, va passar a ser de propietat municipal el maig del 2018 després que la família propietària renunciés als drets d’utilització. La pesquera, de 64 metres quadrats, està situada entre el Club Natació Banyoles i el Parc Neolític de la Draga. L’edifici és originari del 1874, però la remodelació que se li va fer el 1948, seguint el projecte de Francesc Figueras, va transformar completament l’edifici original. Aquesta reforma va convertir l’edifici en l’únic exemple d’arquitectura racionalista a la ciutat.

 

Aquest mes de novembre han començat les obres que duu a terme l’ajuntament per recuperar l'essència i l’estètica racionalista. La inversió pujarà a 110 mil euros. La intervenció més important és la restauració de la pèrgola tal i com està projectada en la planificació original, és a dir, amb 4 pòrtics de pilars d’obra, 4 bigues i 7 rastells de fusta. També s’eliminaran les teuladetes i es realitzarà la cornisa seguint els criteris racionalistes. Pel que fa a la passarel·la d’accés a la pesquera, es proposa construir el muret perimetral per aconseguir reproduir la imatge del projecte original de la pesquera, entre moltes altres modificacions.

 

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, la remodelació serà “total” i també destaca que es mantindran les grans obertures per donar una àmplia visió de l’Estany.

 

Les obres a la pesquera, que com la resta està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, s’han de fer amb molta cura i el procés de construcció és lent. Per això, els treballs s’allargaran prop de sis mesos.

 

Pendent dels usos

 

De moment, el consistori no ha definit exactament els usos que tindrà la pesquera, que passarà a ser un nou equipament públic. Sí que s’apunta la possibilitat que tingui una funció polivalent, albergant per exemple presentacions o rodes de premsa.

 

La cinquena pesquera municipal

 

Des de fa uns anys el consistori està impulsant una política de rescabalar les pesqueres que són en mans de privats, en cas que renunciïn al seu ús privatiu. Amb aquesta, ja són cinc les pesqueres que han passat a ser de titularitat municipal els últims anys. La primera va ser la pesquera número 10, on s’ubica l’Oficina de turisme (recuperada el 2004); la pesquera número 20, coneguda com a pesquera Mata (recuperada el 2008); la pesquera número 5, coneguda com a pesquera Agustí (recuperada el 2014), la pesquera número 16, coneguda com a d’en Malagelada (recuperada el 2015) i ara, la pesquera 11, Gimferrer (maig del 2018).

 

En total, al voltant de l’Estany hi ha 21 pesqueres, construïdes entre mitjans del segle XIX i principis del segle XX. En els seus inicis servien per banyar-se, pescar o fer un volt en barca per l’Estany. L’any 1997 van ser declarades bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la modalitat de jardí històric.

TAGS: pesquera

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30