TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El nou aparcament a la zona de la Draga era una de les prioritats de l’equip de govern.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
05/11/2019

ERC i Sumem Banyoles critiquen el nou aparcament de la Draga perquè ocupa un espai d’interès natural

Arxius d'audio:

 
  •  05/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Consideren que la ubicació no és la més idònia, mentre que l’alcalde creu que el projecte suposa la millora d’un espai degradat.

 

El nou aparcament a l’encreuament de les carreteres d’Olot i Figueres, a la zona de la Draga de Banyoles, ha generat controvèrsies entre l’equip de govern i l’oposició. Al ple de la setmana passada, ERC i Sumem Banyoles van coincidir a posar en dubte la idoneïtat de l’emplaçament, ubicat en un espai d’interès natural.

 

D’una banda, els republicans recorden que l’espai s’inclou dins la Xarxa Natura 2000 i l’aparcament suposaria un entrebanc si es vol reactivar la petició de Parc Natural per a aquesta zona. El portaveu republicà, Jaume Butinyà, considera que el fet que anteriorment a l’espai s’hi hagués ubicat una escola (els antics barracons de la Draga), no justifica que ara s’hi faci un aparcament. En aquest sentit, demana que es busqui una ubicació alternativa per al pàrquing, que podria ser als terrenys que hi ha una mica més amunt de la carretera de Figueres, a tocar de la rotonda de Triops, tot i que no siguin terrenys municipals i caldria adquirir-los.

 

En la mateixa línia, Sumem Banyoles també dubta de la idoneïtat de l’emplaçament. El portaveu del grup, Non Casadevall, critica que les obres s’hagin fet sense cap informe ambiental previ, tenint en compte que anteriorment es va denegar l’adequació d’un aparcament d’autobusos i d’autocaravanes a la zona.

 

Una de les prioritats de l'equip de govern

 

Responent a aquestes qüestions, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, considera l’espai idoni tenint en compte que fins ara ja hi havia una zona de pàrquing i el que s’ha fet és condicionar-la i millorar-la. Ha detallat que s’ha fet amb paviment tou i s’ha eliminat el formigó on hi havia els antics barracons de l’escola de la Draga, i que la voluntat és que en puguin gaudir els veïns i el conjunt de la ciutadania. A més, segons Noguer, l’actuació compta amb l’aval d’Urbanisme.

 

El nou aparcament a la zona de la Draga era una de les prioritats de l’equip de govern en els primers 100 dies de mandat. Té una superfície de 4.700 metres quadrats i una capacitat per a una vuitantena de vehicles.

TAGS: Draga, aparcament

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)