TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 26 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els últims 10 anys, ja s'han invertit 1.200.000€ en la reforma de l'Arqueològic.

Publicitat

Cultura » Equipaments    + d'aquest tema Cultura » Museus    + d'aquest tema
30/10/2019

Les obres restants al Museu Arqueològic, quantificades en 1,5 MEUR, s’enllestiran en els propers dos anys

Arxius d'audio:

 
  •  30/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat l’avantprojecte que actualitza el que es va aprovar l’any 2009 i inclou els treballs que s’han fet fins ara i els pendents.

 

El ple de l’Ajuntament ha aprovat l’avantprojecte del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB), redactat pels arquitectes Jeroni Moner, Josep Callís i Marc Riera. Es tracta d’una actualització de l’avantprojecte museològic aprovat el 2009 i que ja s’havia actualitzat el 2012. El document incorpora les obres i millores que s’han fet els darrers 10 anys a l’equipament, valorades en prop de 2 MEUR.

 

El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha detallat que el projecte s’ha portat a aprovació del ple després d’haver rebut el vistiplau de la Comissió de Patrimoni. El regidor ha detallat que fins ara s’han dut a terme les obres de millora de l’estructura interna i dels magatzems, i les obres pendents suposaran la reforma més visible de l’equipament.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha detallat que les diferents fases de remodelació que s’han fet a l’Arqueològic els darrers deu anys han suposat una inversió a la baixa d’1.200.000 euros, i els treballs restants estan quantificats en 1.472.000 euros. Noguer assegura que les obres s’haurien de poder dur a terme en els propers dos anys, i que ja hi ha diverses subvencions compromeses en aquest sentit.

 

L'oposició: vots a favor i abstenció

 

L’avantprojecte del Museu Arqueològic s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat), ERC-JxBny i Convivència i Progrés. El portaveu d’aquesta formació, Quim Fernández, valora positivament el projecte i les obres de remodelació de l’equipament, però insta l’equip de govern a anar més enllà en la difusió del patrimoni.

 

Per la seva banda, Sumem Banyoles s’ha abstingut en l’aprovació de l’avantprojecte ja que creu que primer cal un projecte museogràfic. El regidor de Cultura i l’alcalde l’han corregit, puntualitzant que aquest document es va aprovar l’any 2018 i es troba a disposició de la ciutadania.

TAGS: Arqueològic

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Dilluns de 21 h a 22 h

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00