TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 04 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'ordenança preveu sancions d’entre 100 i 3.000 euros.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
29/10/2019

L’Ajuntament de Cornellà prepara una ordenança per regular la tinença d’animals al municipi

Arxius d'audio:

 
  •  29/10/2019

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

L’obligació d’inscriure gossos, gats i fures al registre censal o la tinença de gossos perillosos són algunes de les qüestions que regula l’ordenança, que preveu sancions d’entre 100 i 3.000 euros.

 

La nova ordenança de tinença d’animals de Cornellà del Terri, que es troba en fase d'exposició pública, consta de 48 articles que regulen des del registre censal, la protecció de l’animal, la tinença de gossos perillosos, les normes sanitàries, la presència d’animals a la via pública o el règim sancionador, entre d’altres.

 

El document té com a objectiu establir mesures de protecció i garantir la tinença responsable d’animals a Cornellà, especialment gossos i gats. La tinenta d’alcalde del municipi, Montse Colomé, ha explicat que s’havien rebut diverses queixes sobretot per bordades de gossos i excrements a la via pública, i s’ha volgut regular àmbit per àmbit. La voluntat és reduir les molèsties dels veïns i assegurar el benestar i la seguretat dels animals.

 

Tots els animals censats

 

Entre els punts més importants que contempla l’ordenança hi ha l’obligació d’inscriure al registre censal els gossos, gats i fures que resideixen al municipi, les bones condicions higièniques dels espais que es destinin a allotjament dels animals, disposar d’una pòlissa de responsabilitat civil en cas de ser propietari d’un gos perillós o vetllar perquè els animals no causin molèsties, entre d’altres.

 

Multes d’entre 100 i 3.000 euros

 

Les infraccions per no respectar algun d’aquests punts es tipifica de lleu, greu i molt greu, amb sancions que van dels 100 als 3.000 euros. La potestat sancionadora és de l’Ajuntament i en primera instància, previ a la sanció, es farà una advertència.

 

Les sancions econòmiques podran substituir-se per serveis comunitaris proporcionals, i reduir-se al 50% si es paguen en el termini de 5 dies.

 

Projecte gat

 

L’ordenança fa referència principalment a gossos i gats, però també a animals salvatges urbans com les colònies de gats que hi ha a Cornellà del Terri. En aquest sentit, s’ha engegat el “Projecte gat” en què diversos voluntaris, amb una sèrie de pautes, s’ocupen d’alimentar aquest tipus d’animals a la via pública.


Consulta a la pàgina web municipal

 

L’ordenança, que fins a finals d’aquest mes es troba en exposició pública prèvia a l’aprovació inicial, és fruit d’una comissió creada conjuntament amb el grup de l’oposició, Compromís per Cornellà. Es pot consultar i fer-hi aportacions a través de la web www.cornelladelterri.cat

TAGS: ordenança, tinença, animals

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.