TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El consistori no tocava l'IBI des de l’any 2012.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
29/10/2019

L’Ajuntament de Banyoles apuja l’IBI un 4% després de 7 anys de manteniment o baixada

Arxius d'audio:

 
  •  29/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les escombraries també pugen entre 10 i 15 euros i el consistori preveu bonificar les noves construccions que incorporin plaques solars. La resta d’impostos i taxes es mantenen.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat al ple d’aquest dilluns les ordenances fiscals per a l’any vinent, que mantenen la majoria d’impostos i taxes però preveuen una pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 4%. El consistori no tocava aquest impost des de l’any 2012, quan es va pujar un 10% en compliment de la llei LRSAL de l’Estat espanyol. Des de llavors, l’IBI s’ha congelat i s’ha baixat en dues ocasions, l’any 2013 per compensar la pujada de l’any anterior, i el 2017 per compensar la revisió cadastral que es va fer el 2016.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha justificat l’increment per fer front a l’altra pressió en les despeses que es preveu pel proper any. D’una banda, per l’augment dels costos del personal, principalment per la nova valoració que es va fer dels llocs de treball, així com per l’augment considerable que es preveu en manteniment d’equipaments i prestació de serveis. Tot i això, l’alcalde assegura que l’augment d’impostos continua essent per sota l’IPC acumulat en el darrer període i, per tant, no s’apugen per sobre el cost de la vida.

 

L’alcalde ha puntualitzat que l’augment de l’IBI suposarà ingressar 200.000 euros més a les arques municipals, però s’ha de tenir en compte que l’increment de les despeses de personal és d’uns 400.000 euros.

 

Bonificació per a plaques solars i increment de les escombraries

 

Per altra banda, les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Banyoles pel 2020 incorporen com a novetat una bonificació del 95% a les noves construccions que incorporin plaques solars. També es preveu un augment del 3,5% en els preus públics i taxes per a la prestació de serveis i activitats administratives, així com en les taxes d’ocupació de via pública.

 

Pel que fa a la taxa per al servei de gestió de residus, puja de 120 a 130 euros anuals per als habitatges plurifamiliars, i de 125 a 140 euros a l’any per als habitatges unifamiliars. Aquesta pujada, segons ha detallat l’alcalde, es justifica per l’increment del cost d’entrada de residus a l’abocador.

 

La resta d’impostos i taxes es mantenen

 

Pel que fa a la resta d’impostos i taxes es mantenen sense canvis. Entre elles, l’Impost sobre Activitats Econòmiques i també es manté el cànon de l’aigua.

TAGS: taxes, impostos, IBI

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Diumenges de 10:00 a 11:00