TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Al Pla de l’Estany s’atenen a l’any un centenar de víctimes d’aquest tipus de violència.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
25/10/2019

Una seixantena de professionals del Pla de l’Estany participen a una formació sobre violències sexuals

Arxius d'audio:

 
  •  25/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La sessió, a càrrec de la psicòloga Alba Alfageme, vol dotar d’eines i disposar d’una formació bàsica als tècnics que intervenen en l’atenció de víctimes d’aquest tipus de violències.

 

La Comissió de seguiment del protocol d’actuació en casos de violències del Pla de l’Estany ha organitzat aquest divendres una jornada de treball sobre l’abús i les violències sexuals. La formació ha tingut lloc a la sala de plens del Consell Comarcal, amb l’objectiu de dotar d’eines i disposar d’una formació bàsica als professionals que intervenen en l’atenció de persones que poden haver estat víctimes d’aquest tipus de violències.

 

En total, hi han participat una seixantena de professionals dels àmbits implicats en l’aplicació del protocol d’actuació, com treballadors de Benestar Social i Joventut del Pla de l’Estany, professionals de la salut i ensenyament i cossos policials. La psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Pla de l’Estany, Roser Blanco, ha explicat que la jornada s’ha organitzat per millorar i unificar criteris d’actuació per part dels tècnics, fent especial atenció a la víctima i també a la cura del propi professional.

 

La jornada ha anat a càrrec de la psicòloga especialista en aquest tipus de violències Alba Alfageme, que ha explicat que es tracta d’una de les problemàtiques socials més greus i cal dotar els professionals d’estratègies per fer-hi front des de l’autoprotecció.

 

Al Pla de l’Estany s’atenen a l’any un centenar de víctimes d’aquest tipus d’abusos i violències, tenint en compte que no tot són casos directes sinó de víctimes que pateixen les conseqüències que poden sorgir al llarg del temps.

TAGS: violències, violència, sexual

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Dijous de 20:00 a 21:00

Últim dilluns de mes