TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 04 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Pla de l'Estany ha assolit un 42,34% de recollida selectiva.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
25/10/2019

El Pla de l’Estany augmenta 5 punts i supera per primer cop la mitjana de recollida selectiva de Catalunya

Arxius d'audio:

 
  •  25/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les dades de l’Agència Catalana de Residus indiquen que la comarca millora en diversos aspectes però té molt recorregut per endavant.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat aquesta setmana les dades dels residus municipals gestionats durant l'any 2018 a les comarques gironines. El Pla de l’Estany ha millorat un 5% la recollida selectiva de residus domèstics assolint un 42,34% respecte el 37,42% del 2017 i supera per primera vegada la mitjana catalana.

 

Segons les dades de l’ARC, al Pla de l’Estany es va augmentar la generació de residus fins als 498,80 quilos per habitant i any situant-se, això sí, clarament per sota la mitjana catalana.

 

Des del Consell Comarcal es destaquen precisament aquestes dades. El conseller de Medi Ambient, Jordi Burch, assegura que l’augment de la recollida selectiva és gràcies a la implantació del porta a porta a Porqueres, que ha arrossegat cap amunt la mitjana comarcal. També es constata que, des del punt àlgid de la crisi, la generació de residus va augmentant progressivament.

 

De la resta de dades que aporta l’ARC, al Pla de l’Estany es van recollir selectivament per habitant i any 50,23 kg d’orgànica; 37,59 kg de paper i cartró; 25,04 kg de vidre; i 22,57 kg d’envasos. L’augment més destacat en aquest punt és la de paper i cartró. I l’estadística de recollida selectiva neta, que elimina els impropis de cada fracció, situa la comarca en un percentatge del 37,89%. En alguns punts el Pla de l’Estany supera la mitjana catalana i en altres no arriba a la mitjana gironina i demostra que té molt recorregut per endavant.

 

Objectiu 2020 = 50%

 

La Comissió Europea estableix que els països membres hauran d'haver arribat l'any 2020 a un objectiu d'un 50% de reciclatge sobre els residus generats. Un objectiu que incrementa gradualment cada cinc anys fins al 2035. La comarca es troba encara lluny d’aquests valors i des del Consell Comarcal s’ha prioritzat l’elaboració d’un pla estratègic que, de forma consensuada amb els ajuntaments, augmenti el percentantge de reciclatge. Jordi Burch recorda que, segons els estudis, només un 10 % dels residus domèstics generats hauria d’acabar a l’abocador.

 

Segons les dades de l’ARC la Garrotxa encapçala un any més el rànquing de recollida selectiva a les comarques de Girona.

TAGS: residus, reciclatge, recollida, selectiva

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

Puntuals

Divendres de 19h a 20h