TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El número 24 de la revista Les Garrotxes ja es troba a quioscos i llibreries locals.

Publicitat

Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
23/10/2019

La retirada i l’exili de 1939 al Pla de l’Estany i la Garrotxa protagonitzen el número 24 de Les Garrotxes

Arxius d'audio:

 
  •  23/10/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La publicació ofereix una mirada transversal de l’èxode republicà des de diferents perspectives i a través de diversos testimonis.

 

La publicació semestral Les Garrotxes dedica el número 24 a la retirada i l’exili que va tenir lloc durant l’hivern de 1939, a les acaballes de la Guerra Civil. Un total de 47 pàgines centrades a recordar les dures i tràgiques vivències de l’èxode republicà a través de diversos punts de mira i perspectives. Entre d’altres, s’hi recull el relat de protagonistes que van viure la reculada com a exiliats, passadors, es detallen els camins i corriols que van resseguir les rutes cap a França o masos i cases que van servir d’aixopluc per als caminants.

 

Una mirada transversal que serveix per recular en el temps i rememorar com es va viure l'exili a Banyoles i el Pla de l’Estany, entre d’altres indrets de la Garrotxa i la Vall de Camprodon. El director de Les Garrotxes, Jordi Nierga, detalla que la publicació recull nombrosos testimonis de Banyoles i comarca.

 

Altres seccions i personatges del Pla de l’Estany

 

Més enllà del dossier, la revista de patrimoni i etnologia del Pla de l’Estany, la Garrotxa, l’Alta Garrotxa, la Vall de Camprodon i la Vall de Llémena compta també amb la resta de seccions habituals. Del Pla de l’Estany, destaca la secció de Patrimoni, coordinada per l’historiador local Guerau Palmada, que inclou diferents articles; els perfils del pagès centenari Jaume Ayats de Vilamarí i Antònia Port, nascuda a la serra de Camós; o una entrevista a l’horticultor Joan Campos de Vilavenut, entre d’altres.

 

El número 24 de la revista Les Garrotxes ja es troba a quioscos i llibreries locals. La publica l’Editorial Gavarres, que també edita les publicacions Gavarres, Cadí-Pedraforca i Alberes, així com la col·lecció de llibres ‘La gent de Girona’.

TAGS: garrotxes, exili

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Puntuals

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dijous de 22h a 23h