TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 05 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
A l’itinerari es construirà una segona passera al costat de l’estanyol de la Cendra.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
09/10/2019

El Consorci construirà una nova passera a l’estanyol de la Cendra i millorarà el bosc de La Puda

Arxius d'audio:

 
  •  09/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’actuació, pressupostada en uns 38 mil euros, donarà continuïtat a l’itinerari del Pla dels Estanyols i obliga a tancar l’espai unes setmanes.

 

El Consorci de l’Estany ha engegat aquesta setmana una actuació de conservació i millora a dues finques del Pla dels Estanyols, a la zona de la Puda de Banyoles. D’una banda es millorarà l’itinerari a peu i també s’actuarà en la millora de l’estructura forestal de la a zona.

 

A l’itinerari a peu es construirà una segona passera al costat de l’estanyol de la Cendra. El director tècnic del Consorci, Miquel Campos, ha explicat que les pluges de l’hivern passat van provocar un canvi morfològic de l’estanyol creant un terreny més fangós. Alguns ciutadans van col·locar plafons de fusta per poder-hi passar i ara es construirà una passera definitiva de 43 metres de llargada i 1,5 d’amplada. De fet, tindrà les mateixes característiques de la passera que es va instal·lar l’any passat. També es farà un rebaix del terreny i s’hi plantarà vegetació per afavorir l’hàbitat propi de les zones humides.

 

La passera donarà continuïtat a l’itinerari de la Ruta 2 de la Puda i les Estunes. Paral·lelament es canviarà una altra petita passera de 5 metres a tocar del balneari i es millorarà el ferm en altres trams de la ruta.

 

Millora estructural del bosc

 

Pel que fa a l’estructura forestal, el projecte contempla la millora global de l’hàbitat, entre el balneari de la Puda i el passeig Dalmau. El bosc té un aspecte abandonat perquè no s’hi actua des del 2011. S’eliminarà sotabosc i arbustos, es faran segues i desbrosses selectives, es retirarà biomassa morta i es treuran arbres en risc de caiguda prop de l’estanyol.

 

Miquel Campos també ha indicat que s’actuarà contra espècies exòtiques invasores com el xuclamel japonès (Lonicera japonica), que ha colonitzat la zona.

 

El projecte té un pressupost d’uns 38 mil euros, subvencionat en un 80% per la Diputació de Girona.

 

Un mes de feina, pendents de les pluges

 

L’accés a la ruta s’ha tancat mentre durin els treballs. Les previsions són que les actuacions s'allarguin aproximadament un mes, però com que és una zona molt sensible a les pluges el termini es podria allargar en cas de precipitacions abundants els propers dies. De moment els tècnics prioritzen els treballs per tenir instal·lada la passera el més aviat possible.

TAGS: Puda, passera

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)