TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 27 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'actuació es planteja com a projecte provisional amb una cabuda d’uns 100 vehicles.

Publicitat

Medi Ambient » Denúncies    + d'aquest tema
08/10/2019

Limnos demana que s’aturin les obres del nou pàrquing de la Draga perquè s'ubica en sòl protegit

Arxius d'audio:

 
  •  08/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’entitat ha presentat una denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat, considera que la localització no és adequada i reclama l’ús d’espais alternatius en sòl urbà o no protegit.

 

L’associació Limnos ha denunciat les obres iniciades per l’Ajuntament de Banyoles per construir un aparcament a la zona de la Draga. L’entitat denuncia que els terrenys, ubicats a l’encreuament de les carreteres d’Olot i Figueres, estan dins els límits de l’Espai d’Interès Natural i Xarxa Natura 2000 de l’Estany de Banyoles.

 

Limnos critica que no s’ha justificat la necessitat urgent del projecte, desconeix si s’han tramitat autoritzacions ambientals o urbanístiques, i lamenta que no hi hagi hagut cap exposició pública del projecte. El president de l’entitat ecologista, Gerard Funoses, assegura que la proposta de POUM aprovada inicialment el 2018 no preveia aquest aparcament. A més, demana explicacions a l’Ajuntament de perquè no s’ha denegat el projecte com fa uns anys es va fer amb un aparcament per a autocaravanes en aquest mateix espai.

 

Aparcament d’ús provisional

 

El nou aparcament que s’està construint es planteja com un projecte provisional amb una cabuda d’un centenar de vehicles. Limnos recorda que a la zona existeixen precedents d’ús provisional, com els antics barracons de l’escola de la Draga, als anys 90, però no està clar que aquest ús acabi essent permanent.

 

Usos alternatius

 

Per altra banda, l’entitat creu que l’autorització d’aquest aparcament suposa un trencament amb la transició paisatgística entre la zona urbana i l’espai natural. En aquest sentit, demanen a l’Ajuntament que restauri la zona i proposa que els terrenys es podrien destinar a implementar la producció agrària ecològica.

 

Per tot plegat, Limnos ha demanat que s’aturin immediatament les obres fins que l’Ajuntament aclareixi si el projecte disposa de tots els tràmits i autoritzacions ambientals o urbanístiques necessàries. L’entitat ha fet arribar la denúncia al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

TAGS: aparcament, Draga, Limnos

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Segon dissabte de mes

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)