TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El projecte preveu construir un mur d’escullera per assegurar el desnivell.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
07/10/2019

L’Ajuntament de Porqueres arranjarà el talús de la carretera d’Usall aquesta tardor

Arxius d'audio:

 
  •  07/10/2019

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El consistori ha adjudicat el projecte, pendent des de fa gairebé un any, i construirà un mur d’escullera per assegurar el terreny.

 

L’Ajuntament de Porqueres ha adjudicat aquest passat mes de setembre les obres d'estabilització del talús a la carretera d'Usall. Aquest punt es va veure afectat per les fortes pluges del mes de novembre del 2018, provocant una esllavissada prop de l’habitatge de Can Font. Des d’aleshores s’ha senyalitzat el punt i s’ha de passar amb precaució per aquesta via, que uneix els nuclis de Lió i Usall.

 

L’alcalde, Francesc Castañer, ha indicat que el projecte preveu construir un mur d’escullera per assegurar el desnivell, pavimentar de nou la carretera i ampliar el diàmetre de la canalització d’aigua per evitar nous episodis similars.

 

Les obres s’han adjudicat a l’empresa EPSA per 119 mil euros, IVA a part i la Generalitat cobrirà la meitat de la despesa a través d’una subvenció. El projecte, amb un termini d’execució de 3 mesos, inclou un estudi geotècnic per determinar les característiques de la zona però des de les pluges de l’any passat no hi ha hagut més moviment de terres.

 

Surgències

 

El punt afectat està lligat a la zona lacustre de l’Estany. Molt a prop, uns 400 metres més amunt, hi ha unes surgències d’aigües subterrànies que apareixen en episodis de pluges fortes. Des d’allà l’aigua es canalitza fins a l’estanyol de la Guixera, a Lió, passant pel punt afectat. Amb el nou projecte s’ampliarà la capacitat dels tubs i s’ha d’evitar que torni a esllavissar-se de nou.

TAGS: usall, talús

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Puntuals

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00