TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 02 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L’exposició ‘Joan de Palau en dotze pinzellades’ es pot veure fins al 5 de gener.

Publicitat

Cultura » Arts Plàstiques    + d'aquest tema Cultura » Exposicions    + d'aquest tema
04/10/2019

Banyoles recorda el pintor Joan de Palau en el centenari del seu naixement amb una exposició

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El Museu Arqueològic acull una mostra retrospectiva que aprofundeix en aspectes desconeguts de la vida i obra de De Palau, i també s’ha editat un llibre retrospectiu.

 

Aquest any es compleixen 100 anys del naixement de Joan de Palau, prolífic pintor català conegut per la seva visió única de l’Estany de Banyoles, que va pintar en nombroses ocasions. Coincidint amb l’efemèride, la família Palau-Juncà, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, ha decidit impulsar diferents actes per donar a conèixer la vessant més inèdita de l’artista.

 

La primera activitat és l’exposició ‘Joan de Palau en dotze pinzellades’, que es pot veure fins al 5 de gener al Museu Arqueològic de Banyoles. En la mostra es poden veure dibuixos, caricatures, cartells o retrats de Joan de Palau, la majoria inèdits, que ofereixen una perspectiva diferent a la més popular del pintor banyolí com a retratista de Banyoles i el seu entorn.

 

Un dels seus fills, Xavier de Palau, ha destacat l’objectiu de mostrar una obra diferent a la que ja s’ha recollit anterioriment en exposicions antològiques. Entre d’altres, a la mostra de l’Arqueològic s’hi poden descobrir esbossos dels decorats que va fer per La Passió de Banyoles; o caricatures que es publicaven posteriorment a la revista Horizontes.

 

Visites al Taller i altres activitats paral·leles

 

La commemoració de l’aniversari del naixement de Joan de Palau es completarà amb diverses activitats paral·leles. D’una banda, la família de l’artista obrirà les portes del seu taller, situat a la plaça Major, que continua la seva activitat pràcticament com la va iniciar el pintor, gestionat ara pels seus fills. El Taller compta amb l’Escola de Pintura que va iniciar el 1979 el mateix Joan de Palau, i on alumnes de totes les edats continuen introduint-se al món de l’art a través de classes personalitzades. Aquest dissabte se celebrarà la primera visita guiada al Taller Joan de Palau, que es repetirà els dies 19 i 26 d’octubre, 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre i 7, 14, 21 i 28 de desembre.A més, es faran sortides per veure com treballava, per exemple, a l’Estany, i activitats relacionades amb la Fira de Sant Martirià o l’Exposició de Pessebres, on Joan de Palau també va participar activament.

 

Edició d’un llibre retrospectiuParal·lelament, el proper dissabte 12 d’octubre, es presentarà també al Museu Arqueològic el llibre homònim ‘Joan de Palau en dotze pinzellades’, escrit pel president del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Joan Anton Abellán i que explora també la figura del reconegut pintor banyolí.

TAGS: de, Palau

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00