TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de gener del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Hi haurà dues sessions informatives i una consulta els dies 1 i 2 d'octubre.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
25/09/2019

Fontcoberta ha engegat el procés participatiu per decidir el model de recollida de residus al municipi

Arxius d'audio:

 
  •  25/09/2019

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

Es faran dues sessions informatives i els dies 1 i 2 d’octubre els veïns i veïnes podran votar el model que creguin més adient en una consulta.

 

Can Jan de la Farrès de Fontcoberta va acollir divendres la primera sessió del procés participatiu que l’Ajuntament ha engegat per decidir el model de recollida de residus al municipi. En aquesta primera trobada, es va informar els veïns i veïnes de la situació actual i de les directrius que marca la Unió Europea, així com dels diferents models que es plantegen al municipi per augmentar la recollida selectiva.

 

En una segona sessió, aquest divendres, s’entrarà en detall de les diferents opcions possibles i es posaran exemples concrets com el cas de Porqueres i Camós, on l’any passat es va implantar el porta a porta. L’alcalde, Joan Estarriola, considera que aquest és el sistema més efectiu per millorar el percentatge de recollida selectiva al municipi, però assegura que no necessàriament ha de ser aquest el model que proposin els veïns.

 

Consulta l’1 i el 2 d’octubre

 

Un cop fetes les dues sessions informatives, els veïns de Fontcoberta podran votar l’opció que creguin més adient en una consulta que es farà els dies 1 i 2 d’octubre. Inicialment estava prevista només el dia 2 però s’ha ampliat també al dia 1 adherint-se a la campanya d’Òmnium d’organitzar consultes populars als municipis per commemorar el segon aniversari de l’1-O.

 

Concretament, els models de recollida que podran votar els veïns de Fontcoberta són el porta a porta, però també hi ha altres opcions com les àrees tancades, els armaris de recollida selectiva a les àrees rurals o els contenidors tancats que funcionen amb targeta. De fet, l’alcalde assegura que serà un sistema mixt, ja que es diferenciarà entre el nucli urbà i les zones disseminades.

 

40% de recollida selectiva

 

L’objectiu del procés participatiu és conscienciar els veïns de la necessitat d’augmentar el percentatge de recollida selectiva al municipi que, segons les directrius europees, ha d’arribar al 60% el 2021. Una xifra lluny del percentatge de la comarca i el municipi, que actualment se situa a l’entorn del 40%.

TAGS: recollida, residus

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00