TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 04 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les escoles i instituts que hi participin s’aniran incrementant quan comenci el curs.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema Educació » Primària    + d'aquest tema Educació » Secundària    + d'aquest tema
27/08/2019

L’Ins Pla de l’Estany i l’escola Camins, en un projecte per registrar la qualitat de l’aire de l’entorn

Arxius d'audio:

 
  •  27/08/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Es tracta de l’EducaCont, que promou el treball col·laboratiu a les aules i el respecte pel medi ambient a partir de la robòtica.

 

EducaCont és un projecte ambiental que promou el treball col·laboratiu i transversal a les aules aprofitant la robòtica, amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i tècniques entre els joves. La iniciativa es va presentar la setmana passada a la Garrotxa i és el resultat del treball posterior a la trobada de robòtica educativa d’Olot, el Robolot, del 2018.

 

Les escoles i instituts que hi participin s’aniran incrementant a mesura que comenci el nou curs. De moment, però, a la demarcació de Girona ja hi ha tres centres inscrits, dos d’ells de Banyoles. Es tracta de l’Ins Pla de l’Estany i l’escola Camins, que han estat inscrits automàticament al projecte per formar part del programa de ciència i tecnologia SteamCat de la Generalitat.

 

Els dos centres banyolins i la resta de centres participants a l’EducaCont rebran uns equips senzills, consistents bàsicament en uns sensors i una caixa protectora. Amb aquest mecanisme, i assessorats per tècnics, els alumnes podran anar registrant els valors de presència a l’aire de l’entorn de dos contaminants concrets, partícules PM i diòxid de nitrogen. L’activitat estarà adaptada als nivells dels alumnes, segons si són de primària o de secundària.

 

A banda de l’Ins Pla de l’Estany i l’escola Camins de Banyoles, també participarà en aquest projecte l’Escola Llar Lluís M. Mestras d’Olot. En les pròximes setmanes, s’espera que s’hi afegeixin molts més centres.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h