TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El projecte ha comptat amb la participació d’unes 250 persones.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
20/08/2019

Limnos reivindica els valors naturals de la platja d’Espolla en el marc del projecte Paisatges Salvats

Arxius d'audio:

 
  •  20/08/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’entitat naturalista, junt amb l’ANC i Iaeden-Salvem l’Empordà, han finalitzat un procés participatiu en què han participat més de 250 persones.

 

‘Paisatges Salvats’ és un projecte de l’Associació de Naturalistes de Girona, Limnos i Iaeden - Salvem l’Empordà pioner a Catalunya que ha identificat els valors de tres paisatges preservats gràcies a la mobilització social. L’enfoc transversal del procés participatiu ha permès concretar quins beneficis extreuen directament o indirectament les persones de tres paisatges: la platja d’Espolla, a Fontcoberta al Pla de l’Estany, les Hortes de Santa Eugènia de Girona i el paratge Vilanera, a l’Escala. Alhora, s’ha donat a conèixer la tasca feta per les diferents institucions, entitats i plataformes en la preservació d’aquests paisatges.

 

El projecte va arrencar el passat 17 d’octubre amb el Seminari Paisatges Salvats - Paisatges per salvar, a la Facultat de Lletres de la UdG. Al llarg dels darrers sis mesos s’han dut a terme sis assemblees presencials dirigides a la societat civil, entitats, particulars i empreses, una d’elles al Pla de l’Estany.

 

A través d’aquestes assemblees s’han acabat definint els tres paisatges salvats objecte d’estudi i s’ha fet una valoració participativa dels seus serveis ecosistèmics. Tal com explicava un dels membres de Limnos, Carles Quer, un dels objectius del projecte és posar en valor els beneficis naturals que aquests paisatges aporten a l’entorn i a la ciutadania.

 

En paral·lel a les assemblees s’han fet un seguit d’entrevistes i enquestes a persones de reconeguda experiència en la gestió del territori, gràcies a les quals s’ha aprofundit en la valoració tècnica de cada paisatge salvat.

 

Com a resultat s’han elaborat unes fitxes descriptives de cada paisatge i una cartografia digital, que recull informació quantitativa i qualitativa que pot ser consultada a la pàgina web www.paisatgessalvats.cat.

 

El projecte, que ha comptat amb la participació d’unes 250 persones, ha estat finançat en part pel departament de Territori i Sostenibilitat. La iniciativa va culminar amb una sortida de descoberta als tres paisatges salvats objecte d’estudi, en què diferents experts han exposat la importància de la conservació d’aquests paisatges, així com els serveis ecosistèmics que proporcionen i la història de la seva defensa.

TAGS: paisatges

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Puntuals