TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
En total, al Pla de l’Estany hi ha 155 granges, que exploten 191.000 porcs.

Publicitat

Medi Ambient » Agricultura, Ramaderia i Pesca    + d'aquest tema
19/08/2019

L’Ajuntament de Camós, satisfet amb la limitació dels caps de bestiar al municipi

Arxius d'audio:

 
  •  19/08/2019

 

Camós    + d'aquesta zona

 

L’alcalde del municipi considera que han arribat al llindar de saturació d’animals i que cal millorar la qualitat de les granges que hi ha, i no pas ampliar-les.

El passat mes de juliol el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, que limitava les explotacions ramaderes de Banyoles, Porqueres i Camós. Durant els propers dos anys, cap de les granges d’aquests municipis es podrà ampliar.

 

L’objectiu de la normativa és assegurar la qualitat dels sòls i de les aigües subterrànies del territori. De fet, tot el Pla de l’Estany té un índex alt de vulnerabilitat per nitrats, però és en aquests tres municipis on el risc esdevé molt alt.

 

Un mes després d’aquesta moratòria en l’ampliació de les granges, l’alcalde de Camós, Josep Jordi, s’hi ha mostrat satisfet. Segons ha explicat, Camós té 25.000 caps de bestiar, 20.000 dels quals són porcs. Jordi considera que el poble ha arribat al topall de saturació de caps de bestiar, i aquesta limitació evitarà que es desbordi ecològicament pels purins dels animals.

 

Tot i la saturació que viu Camós amb els caps de bestiar, Josep Jordi també ha volgut expressar la seva satisfacció amb les explotacions ramaderes que hi ha al municipi. Segons ha detallat, el consistori prefereix que hi hagi una bona gestió en les granges, més que no pas que siguin més grans. En aquest sentit, ha posat com a exemple les mesures d’adequació que s’han empès a les explotacions de Camós, que van en la línia d’una bona gestió ramadera.

 

6 porcs per habitant al Pla de l’Estany

 

En total, al Pla de l’Estany hi ha 155 granges, que exploten 191.000 porcs. Si aquesta xifra s’extrapola i es compara amb el nombre d’habitants de la comarca, s’obté una proporció de gairebé 6 porcs per habitant.

TAGS: granges

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Diada de Sant Jordi a la plaça Major