TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 03 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu Nit

PLAY
Hora inicial
23:00

Hora final
23:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les excavacions del camp de treball es combinen amb una intervenció més llarga.

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
14/08/2019

Les excavacions al Castell d’Esponellà localitzen la part superior d’una cisterna i un possible dipòsit

Arxius d'audio:

 
  •  14/08/2019

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

Són els resultats del vuitè camp de treball al castell, en què han participat durant dues setmanes de juliol 25 joves d’arreu de Catalunya.

 

Durant el mes de juliol s’ha portat a terme el vuitè camp de treball d’arqueologia en el castell d’Esponellà, organitzat per la Coordinadora del Lleure del Pla de l’Estany, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esponellà i la direcció tècnica de l’arqueòleg Jordi Merino.

 

Els treballs del camp de treball d’enguany s’han centrat sobretot en dos grans espais. El primer ha estat la muralla de migdia, molt mal conservada a la part central, però que conserva una notable alçada en els dos extrems. S’han excavat els dos angles fins al fonament de la muralla, més d’un metre i mig per sota del nivell actual. També s’ha documentat una estructura formada per dos murs i un paviment de codolets, la funció de la qual encara no s’ha pogut determinar.El segon espai d’excavació s’ha situat a diversos àmbits de la part de ponent del castell. S’ha documentat la part superior d’una cisterna i un possible dipòsit d’aigua. Segona ha explicat l’alcalde del municipi, David Juan, la troballa més interessant és una habitació on s’ha començat a excavar una estructura circular, potser un molí, i dues sitges.

 

Des del 2015, les excavacions del camp de treball es combinen amb una intervenció més llarga a la tardor, promoguda per l’Ajuntament d’Esponellà, amb el suport del Servei de Monuments de la Diputació de Girona. Una segona fase que permetrà determinar amb més exactitud què són els nous elements que s’han trobat.

 

L’Ajuntament d’Esponellà ha rebut per aquest projecte subvencions per import d’un total de 40.862 euros entre la Diputació de Girona (23.700 euros) i la Generalitat de Catalunya (15.079 euros).

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Dimarts a les 20.00 h i repetició els dijous a les 12.30 h.

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies