TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 20 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...20:00 "La puta Ramona"/ properes notícies 23:00 "Informatiu Nit"

PLAY
Hora inicial
19:00

Hora final
20:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Aquest curs, a Baldufes hi havia una trentena d’alumnes matriculats.

Publicitat

Educació » Escola Bressol    + d'aquest tema
08/08/2019

La llar d’infants Baldufes de Camós ha tancat aquest juliol després després de vuit cursos

Arxius d'audio:

 
  •  08/08/2019

 

Camós    + d'aquesta zona

 

El consistori ha tancat l’equipament adduint baixa natalitat i l’increment del cost anual. Els alumnes que havíen de continuar un curs més tenen una plaça garantida a l’escola bressol de Porqueres, amb qui Camós ha mancomunat el servei.L’últim dia del curs 2018-2019 de la llar d’infants Baldufes, de Camós, ha sigut també l’últim dia de l’escola. Els alumnes ja no hi tornaran el mes de setembre perquè l’escola tanca definitivament les seves portes. L’Ajuntament ho va comunicar oficialment a les famílies fa uns mesos i ho justifica per la despesa que suposa anualment l’equipament. Fins ara el consistori havia d’assumir uns 20 mil euros cada curs per mantenir el servei obert. Ja aquest curs, però, s’havia notat una baixada d’alumnes, fet que suposava una reducció d’ingressos d’uns 30 mil euros. Uns diners que ha d’acabar invertint el consistori.Aquest curs, a Baldufes hi havia una trentena d’alumnes matriculats, mentre que l’any anterior eren gairebé 40. D’aquests, només cinc eren empadronats a Camós i la resta eren majoritàriament de Banyoles. Una situació que s’havia anat repetint durant els vuit anys que Baldufes ha estat en funcionament, ara amb l’agreujant de la baixada del nombre d’inscripcions.

 

Plaça pels camosins a Porqueres


Per això han pres la decisió de deixar d’oferir el servei de llar d’infants i mancomunar-lo amb el municipi veí de Porqueres. Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Josep Jordi, de la quinzena d’alumnes que havien de continuar un nou curs a l’escola, n’hi havia quatre o cinc de Camós, però tots ells tenen plaça garantida a l’escola bressol de Porqueres, els Trapelles.


Una ludoteca per facilitar la conciliació de les famílies


El tancament de Baldufes deixa sense ús l’edifici on es desenvolupaven les classes, al centre del municipi. De moment, el consistori preveu habilitar-lo com a una ludoteca per als infants que cursen primària de Camós, que facilitaria la conciliació de les famílies tot ocupant-se els infants un cop han sortit de l’escola. Un projecte que podria començar a caminar a partir de principis de l’any vinent.La llar d’infants Baldufes de Camós es va inaugurar l’any 2011 i des dels seus inicis el projecte ha estat envoltat de polèmica. El va projectar l’anterior equip de govern, de CiU, mentre que el grup municipal d’ERC, actualment al govern, no el veia amb bons ulls argumentant la baixa natalitat al municipi.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Primer dissabte de mes