TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
25/07/2019

Sastres Paperers celebra cinc anys de gestió del molí de la Farga amb una festa

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’empresa que gestiona el molí es mostra satisfeta de com ha crescut el projecte i planteja nous objectius d’expansió de cara al futur.

 

La Farga d’Aram es va construir l’any 1685 per treballar l’aram i constava d’una roda, un martinet i una fornal. Més endavant es va ampliar i va anar passant a hereus directes o indirectes fins que, a finals del s. XIX, la família Escatllar va ampliar-lo per poder fabricar paper. Les dues activitats van coexistir fins el seu tancament a mitjan segle XX.

 

L’any 1983 es va cedir l’edifici de la Farga d’Aram a l’Ajuntament de Banyoles, que n’ha adequat la planta baixa per a la fabricació artesanal de paper. I des de fa cinc anys, el juliol del 2014, l’empresa paperera Sastres Paperers gestiona l’ús d’aquest molí i elabora paper de forma totalment tradicional, i, alhora, organitza activitats i tallers per a la difusió i formació d’aquest ofici.

 

Satisfacció pels primers cinc anys

 

Un dels membres de Sastres Paperers, Jordi Torrent, ha valorat molt positivament aquests cinc primers anys, sobretot després de la crisi que va fer tancar el molí Aquari Paper, d’on prové el projecte. A més, ha destacat que les perspectives de l’empresa són molt bones i que ara mateix hi treballen tres persones, una xifra molt alta sobretot tractant-se d’una feina artesanal.

 

Segons Torrent, un dels objectius de Sastres Paperers és la consolidació del mercat de les belles arts. L’empresa ja és proveïdora de botigues principals situades a Barcelona, Bèlgica o Dinamarca, i ara es proposa poder arribar a botigues de mida mitjana, entre altres objectius. A més, el Sastres Paperers vol arribar a més escoles i impulsar la visualització de l’edifici de la Farga d’Aram.

 

Una festa amb un taller especial

 

Per celebrar l’aniversari, Sastres Paperers ha organitzat per aquest dissabte 27 de juliol al matí amb una festa. La programació començarà a les 10 del matí amb una visita l'espai. A partir de 2/4 d’11 i fins a les 12 tothom qui vulgui podrà participar a un taller, "Iniciació al paper I+D".

 

Finalment, a 2/4 d’1 hi haurà l’acte de celebració: primer es farà una memòria dels anys al Molí de la Farga amb la projecció d’un audiovisual i tot seguit, vermut obert a tothom. L’activitat és gratuïta però cal una confirmació de l’assistència, que es pot fer al correu info@sastrespaperers.com.

TAGS: moli, sastres, paperers

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Divendres de 19h a 20h

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)