TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 05 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Ple extraordinari s'ha celebrat el dijous 11 de juliol.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
10/07/2019

Cornellà del Terri aprova el cartipàs municipal, que divideix l’ens en quatre àrees

Arxius d'audio:

 
  •  10/07/2019

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

En el ple també s’han fixat els sous dels membres del govern, que augmenten respecta la darrera legislatura.

 

L’ajuntament de Cornellà del Terri ha celebrat aquest dijous un ple extraordinari per l’aprovació del cartipàs municipal, és a dir, el pla de distribució de càrrecs de govern. En la legislatura 2019-2023, el consistori queda dividit en quatre àrees: les de gestió de recursos econòmics; territori; lleure i esport; i atenció a les persones i serveis socials.

 

A més, s’han nomenat Montserrat Colomé com a primera tinent d’alcalde i Josep Massanella com a segon tinent. Colomé també s’ocuparà de l’àrea de serveis socials i Massanella dirigirà les qüestions d’hisenda i gestió pressupostària. Són algunes de les tasques que ha detallat l’alcade, Salvador Coll, als micròfons de Ràdio Banyoles.

 

Augment de sous

 

El ple extraordinari també ha servit per aprovar els sous de l’equip de govern, que han pujat respecte la darrera legislatura. La retribució per l’alcalde, amb una dedicació del 75%, serà de 30.000 euros anuals, superior als 24.000 euros de la darrera legislatura. D’altra banda, els regidors amb una dedicació del 30 % cobraran 12.000 euros l’any. Sobre aquest tema, l’equip a l’oposició, Compromís per Cornellà, ha publicat un comunicat en què critica l’augment del 36,5 % dels sous de l’equip de govern.

 

L’oposició també ha votat en contra de l'augment de retribució per assistència al ple que ha augmentat un 100% passant de 100 a 200€ per ple. En aquest sentit, també critiquen que se celebri només un ple ordinari cada tres mesos, un fet que, denuncien, “limita la capacitat de reacció per prendre decisions que afecten a tot el municipi i minva les possibilitats de l'oposició de preguntar i fiscalitzar l'equip de govern.

 

L’alcalde de Cornellà, Salvador Coll, ha explicat que l’augment de sous respon a una adaptació a la normativa, que, de fet, fins i tot preveuria un sou més elevat per municipis de la mida de Cornellà.

 

Amb 2.322 habitants, Cornellà del Terri té 11 regidors.

TAGS: constitució, Cornellà, eleccions

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Diumenges de 10:00 a 11:00