TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Busquets, Cuenca, Costabella i Tubert tindran dediació excluiva.

Publicitat

Política    + d'aquest tema
05/07/2019

El govern de l’Ajuntament de Banyoles tindrà quatre dedicacions exclusives i tres de parcials

Arxius d'audio:

 
  •  05/07/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Aquest dijous s’ha aprovat per ple el nou cartipàs, amb els vots a favor de JxCAT i Convivència, i els vots en contra d’ERC i Sumem Banyoles.

 

Aquest dijous s’ha aprovat per ple el nou cartipàs de l’Ajuntament de Banyoles, que estableix la distribució de les àrees de govern i regidories, els seus responsables, les tinences d’alcaldia, i les dedicacions i retribucions dels membres de l’equip de govern.

 

Dels nou regidors de l’equip de govern, de JxCAT, quatre tindran dedicació exclusiva: Ester Busquets, Miquel Cuenca, Lluís Costabella i Albert Tubert. Tindran un sou de 3.571,43 euros mensuals repartits en 14 pagues, 50.000 euros bruts anuals. Es tracta d’una dedicació més que l’anterior mandat, que va començar amb tres dedicacions exclusives, que van passar a ser dos quan el regidor Lluís Costabella va passar a ser diputat provincial.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha detallat que són tres dedicacions menys que el màxim que permet la llei, igual que les retribucions, que també estan per sota.

 

Tres dedicacions parcials i dues per assistències

 

Pel que fa a les dedicacions parcials, n’hi haurà tres: la regidora Anna Tarafa, una de les noves incorporacions, tindrà una dedicació del 60%, amb un sou de 2.140,40 euros bruts mensuals; mentre que les regidores Clàudia Massó i Gemma Feixas tindran una dedicació parcial del 30% (1.070 euros).

 

Finalment, l’alcalde i el regidor Jordi Congost, que serà el primer tinent d’alcalde, no rebran cap retribució, però cobraran les indemnitzacions per assistència a plens, juntes de govern i comissió de coordinació del govern (250 euros per a cada un). Noguer és president de la Diputació de Girona i cobrarà el sou d’aquest ens, mentre que Congost continuarà com a responsable del Canal Olímpic de Castelldefels.

 

Els regidors sense delegació (regidors a l'oposició), cobraran la indemnització de 250 euros per assistència a plens.

 

ERC i Sumem Banyoles, en contra

 

Les dedicacions i retribucions del nou cartipàs s’han aprovat al ple d’aquest dijous amb els vots a favor de JxCAT, a l'equip de govern, i de Convivència i Progrés, a l'oposició; mentre que ERC i Sumem Banyoles, també a l’oposició, hi han votat en contra.

 

Tant el portaveu republicà, Jaume Butinyà, com el de Sumem, Non Casadevall, consideren que són unes retribucions massa elevades, tenint en compte el salari mínim interprofessional. Casadevall considera que si bé són legals, són “poc ètics”, mentre que Butinyà ha fet la comparació amb sous com els d’un director general del govern de l’Estat espanyol, entre d’altres.

 

Per la seva banda, el representant de Convivència i Progrés, Quim Fernàndez, considera que la valoració de les retribucions s’haurà de fer d’aquí a quatre anys.

TAGS: cartipàs, regidors

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Divendres de 19h a 20h

Segon dissabte de mes