TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 26 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Són imatges que testimonien la feina duta a terme per l'entitat des de fa 30 anys.

Publicitat

Cultura » Cultura    + d'aquest tema
10/06/2019

L’Arxiu Comarcal ha digitalitzat més de 800 fotografies del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  10/06/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Són imatges que testimonien la feina duta a terme per aquesta associació al llarg de més de 30 anys, i que ara es poden consultar per Internet.

 

L’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany custodia més de 800 fotografies en blanc i negre, que els integrants del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles van fer per documentar la seva tasca d’estudi i preservació del patrimoni de la comarca.

 

La majoria d’imatges són d’entre els anys 1943-1975, i mostren la tasca d’aquesta entitat cultural nascuda l’any 1943, en un moment en què no existien polítiques públiques de preservació i estudi del patrimoni artístic, arquitectònic i arqueològic. La directora de l’Arxiu Comarcal, Núria Batllem, ha detallat que s’hi recullen imatges de peces arqueològiques, pintures o retaules d’esglésies i excavacions a jaciments comarcals, com el de Lió o les Coves de Serinyà, entre d’altres.

 

Treballant per mantenir el patrimoni cultural

 

En els seus inicis, el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles estava format per persones amb inquietuds pel patrimoni, com el metge Josep Maria Corominas, que va destacar com a arqueòleg i prehistoriador, l’arquitecte Francesc Figueras o l’enginyer Jaume Butinyà, als quals s’hi van sumar els coneixements en Història Medieval de mossèn Lluís Constans. Tots ells van investigar i documentar el patrimoni medieval de la comarca, i també van promoure l’estudi i l’excavació de jaciments arqueològics que han esdevingut molt importants per a la recerca història.

 

Després del franquisme es van tornar a implementar les polítiques culturals públiques i la tasca del Centre d’Estudis, poc a poc, va passar de la preservació i estudi actiu del patrimoni cap al foment de la recerca sobre el Pla de l’Estany.

 

Consultes en línia

 

Les fotografies que el Centre d’Estudis va ingressar a l’Arxiu Comarcal es poden consultar obertament per Internet des del web Arxius en Línia (http://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat) o a través del següent enllaç directe (https://ja.cat/PFv33).

TAGS: arxiu, Centre, Estudis, comarcals

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)