TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els treballs han de permetre assegurar l’espai i evitar noves esllavissades.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
10/06/2019

Han començat els treballs d’estabilització del talús del Clot de Melianta, a Fontcoberta

Arxius d'audio:

 
  •  10/06/2019

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

Es farà un mur de contenció amb tres esculleres des de la llera de la riera, per evitar noves esllavissades i millorar la seguretat a la zona, evitant el despreniment del carrer que passa just per sobre.

 

La setmana passada van començar els treballs per estabilitzar el talús nord del Clot de Melianta. Es tracta d’unes obres pendents de fa temps que tenen com a objectiu assegurar l’espai i evitar noves esllavissades del terreny, a tocar del carrer Mossèn Pere Campolier i diversos habitatges.

 

Amb el temps la cinglera s’ha anat desprenent, una situació agreujada per l’episodi de pluges de la tardor passada. L’alcalde, Joan Estarriola, ha detallat que les obres són molt espectaculars, ja que el desnivell del terreny és d’uns 50 metres, i s’han de fer tres esculleres per assegurar el pendent des de la llera del riu fins a dalt a la carretera.

 

El projecte, pressupostat en uns 150 mil euros, contempla l’estabilització del talús nord, en un tram d’uns 70 metres d’amplada colindants amb el carrer Mossèn Pere Campolier. L’alcalde ha detallat que les obres eren necessàries perquè per aquest vial hi passen les conduccions que comuniquen bona part del nucli de Melianta amb l’estació de bombeig de la depuradora municipal, que podia haver quedat afectat amb un moviment de terres.

 

Els treballs s’han allargat en el temps a l’espera de trobar el finançament necessari per dur a terme les obres, que finalment comptaran amb una subvenció de l’ACA i del departament de Governació de la Generalitat.

 

Actuació a la banda sud

 

Pel que fa a la banda sud, també afectada pels darrers episodis de pluges, l’Ajuntament hi preveu actuar però serà en un projecte a part. En aquest cas, es construiran unes terrasses amb vegetació per assentar el sol i evitar nous despreniments.

 

El projecte està essent redactat pels tècnics del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

TAGS: Clot, Melianta

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Últim dilluns de mes