TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Consell comptarà amb 9 consellers d'ERC, 9 de JxCAT i 1 de Sumem.

Publicitat

Política » Comarcal    + d'aquest tema
07/06/2019

ERC es postula per governar el Consell Comarcal i donar més pes al Consell d’Alcaldes

Arxius d'audio:

 
  •  07/06/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els partits, centrats en la constitució dels ajuntaments, han començat contactes però les negociacions per possibles pactes seran més endavant.

 

Una de les grans incògnites que han deixat els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig és el futur del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Les votacions als 11 municipis del Pla de l’Estany es tradueixen en un canvi d’equilibris destacat a l’ens, que durant els seus més de 30 anys d’història ha estat presidit per CiU. En el proper mandat, JxCAT tindrà 9 consellers, ERC també 9 i Sumem 1. La clau és en el desempat, perquè tot i que Junts per Catalunya té més vots (7.364) que ERC (6.896), els republicans guanyen en número de regidors (49 a 45). I el número de regidors és el barem que desempata les votacions, amb la presidència del Consell i el repartiment d’àrees com a gran cavall de batalla.

 

ERC té la paella pel mànec i aquesta setmana ha definit l’estratègia amb una executiva comarcal. El cap d’ERC al Pla de l’Estany, Joan Estarriola, ha assegurat que el seu partit vol governar l’ens i recorda que, abans de la campanya electoral, es va fer una jornada de treball on es van posar les bases per definir el paper del Consell al servei dels municipis i els ciutadans. Estarriola assegura que tenen “l’oportunitat i la responsabilitat” de sacsejar la institució i aposta per governar.

 

Negociacions

 

Els partits han tingut els primers contactes informals sobre el Consell. Tot i això, ara mateix estan centrats en constitució dels respectius ajuntaments i equips de govern de cada municipi. Després dels plens de constitució, el dissabte 15 de juny, s’entrarà en la fase definitiva sobre la composició de l’ens i els possibles pactes.

 

Amb 9 consellers per ERC, 9 per JxCAT i 1 per Sumem, les combinacions son diverses i no es descarta cap possibilitat. Sembla clar, però, que la presidència passa pels republicans i caldrà veure si governen en solitari o amb pactes amb altres formacions.

 

Consell d’alcaldes més polític

 

Estarriola ha assegurat que volen donar un impuls al Consell d’Alcaldes. Oficialment és un òrgan que depèn del Consell Comarcal i reuneix periòdicament els 11 alcaldes del Pla de l’Estany per posar en comú les problemàtiques dels pobles. En aquest sentit, ERC aposta perquè tingui més pes específic i una funció política. Així, el Consell tindria una funció centrada en la gestió i el Consell d’Alcaldes tindria el pes de les decisions polítiques. Per Estarriola, més enllà de les sigles, els municipis de la comarca, Banyoles a part, tenen problemàtiques molt similars.

 

Per primera vegada hi haurà més alcaldes d’ERC, 6, que de JxCAT, 5.

TAGS: Consell, Comarcal, eleccions, municipals

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)