TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 06 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els missatges als passos de vianants s'han pintat aquest cap de setmana.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
04/06/2019

L’Obrador de Banyoles celebra el cinquè aniversari amb un "bosc d’autoestima"

Arxius d'audio:

 
  •  04/06/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El projecte, integrat per joves dels quatre instituts que ofereixen una mirada crítica a la realitat a través de l’art, també ha pintat frases a disset passos de vianants de Porqueres, Cornellà i Banyoles.

 

 

L’Obrador de Càritas Pla de l’Estany celebra cinc anys de vida amb dues intervencions artístiques. D’una banda, es plantarà un ‘bosc de l’autoestima’, amb arbres construïts amb diferents materials, la majoria reciclats. En total s’han creat sis arbres que representen diferents aspectes de l’autoestima: el valor que té per a cada persona, la diversitat o el pes de la societat, entre d’altres.

 

Una de les responsables de l’Obrador, Magda Pijuan, ha explicat que l’autoestima ha estat el tema escollit pels joves per tractar al llarg d’aquest curs, i el ‘bosc de l’autoestima’ és el resultat final de tot el procés.

 

El ‘bosc de l’autoestima’ es presentarà el proper 8 de juny a les 11 de la nit dins el Festival de màgia al carrer Troba’m. Després de la presentació, l’exposició d’arbres es podrà veure a l’Espai Jove Cal Drac durant tot el mes de juliol.

 

Frases a disset passos de vianants

 

Paral·lelament, amb les frases que penjaran de les branques dels arbres d’autoestima també s’ha fet una acció al carrer. En motiu del cinquè aniversari del projecte, s’han pintat disset passos de vianants de Porqueres, Cornellà del Terri i Banyoles, en una proposta que recorda la primera acció artística del col·lectiu. D’aquesta manera, i per primera vegada, el projecte artístic obre les seves accions a altres municipis del Pla de l’Estany més enllà de Banyoles. Les frases pintades, creades pels joves, s’han situat estratègicament als punts on hi passa més població.

 

Mirada crítica a la realitat a través de l’art

 

L’Obrador de Càritas Pla de l’Estany és un projecte inclusiu integrat per joves d’entre quinze i divuit anys dels instituts de la comarca i també per adults voluntaris. Durant tot un curs i de forma conjunta i horitzontal, treballen en projectes artístics que ofereixen una anàlisi crítica de la realitat a través de l’art. Aquest any hi han participat un total de quinze joves i sis voluntaris.

 

La iniciativa va néixer el curs 2014-2015 i, des de llavors, l’Obrador s’ha convertit en un espai on, des de la diversitat i a través de l’art, es reflexiona en relació amb la societat, se n’extreuen conclusions i es comparteixen públicament.

TAGS: Obrador, Càritas, autoestima

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)