TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 22 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Una quarantena de persones han acudit a la presentació de l’entita, aquest dilluns.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
30/04/2019

Neix l’associació Reeixir. Noves ales per aconseguir recursos a la comarca per persones amb trastorn mental

Arxius d'audio:

 
  •  30/04/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Una quarantena de persones han acudit a la presentació de l’entitat, que aspira a un Servei de Rehabilitació Comunitària a Banyoles i a crear una llar tutelada.

Una quarantena de persones han omplert aquest dilluns la sala d’actes del Museu Darder de Banyoles en la presentació de Reeixir. Noves ales. És una associació que neix del Grup d’Ajuda Mútua en salut mental de la comarca i està formada per familiars, persones cuidadores i entorn directe de persones amb trastorns mentals. L’entitat, formada majoritàriament per mares, neix com a punt de trobada per treballar conjuntament els diversos conflictes psicosocials de les persones afectades i les seves famílies. També vol treballar per aconseguir recursos perquè es vagi dissolent l’estigma, l’aïllament i que, en molts casos, s’acabi en la marginació i la indigència.

 

Una de les membres de l’entitat, Xènia Ros, ha detallat que busca cobrir “els buits que tenim les famílies”, per donar resposta als conflictes que es deriven de les malalties, i per recuperar l’autoestima, la seguretat i la confiança. En aquest sentit apunta a la tasca de conscienciació que “és un problema social que va més enllà de les persones que ho pateixen”, que suposa molt patiment pels familiars que “moltes vegades estem sols i desesperats”.

 

Servei de rehabilitació i una llar a la comarca

 

L’entitat proposa coordinar-se amb l’administració pública per aconseguir més recursos a la comarca. En aquest sentit volen que, com existeix a la majoria de comarques, es creï un Servei de Rehabilitació Comunitària per atendre les persones diagnosticades de trastorn mental al Pla de l’Estany. I també que es creï un espai comunitari, una llar tutelada que cobreixi les necessitats residencials en un entorn natural amb suport 24 hores, activitats terapèutiques, lúdiques, socials i laborals.

 

L’acte d'aquest dilluns ha estat conduit per la psiquiatra Carme Mariscot i ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

 

Reeixir. Noves ales, amb la col·laboració de l’Associació Famílies i Salut Mental i el Consell Comarcal, organitza trobades un cop al mes a Banyoles. A més ha engegat una campanya de captació de socis. Per a més informació es pot contactar per correu electrònic a l’adreça associacioreeixir@gmail.com.

TAGS: Reeixir

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

Diumenges de 10:00 a 11:00

Divendres de 19h a 20h