TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S'han presentat les dades recollides pel projecte els últims 10 anys a Banyoles.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
11/04/2019

Un 11% dels alumnes de 2n d’ESO del Pla de l’Estany pateixen sobrepès i un 3%, obesitat

Arxius d'audio:

 
  •  11/04/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Són dades que s’extreuen de l’estudi de cribratge cardiovascular als joves de 12 anys que es duu a terme des de fa 10 anys a Banyoles, impulsat pels germans Brugada i Pau Vilardell, que permet fer detecció precoç de cardiopaties.

 

 

Aquest dimecres, el teatre de l’escola de la Vila ha acollit una xerrada per commemorar els 10 anys d’electrocardiogrames sistemàtics als joves de 2n d’ESO dels instituts de Banyoles. Durant aquest temps, 2.400 joves de 12 anys (el 80% del total), s’han fet un estudi de cribratge cardiovascular, dels quals un 2% patien alguna alteració cardíaca i s’han derivat al Trueta. D’aquests aproximadament 48 alumnes, 5 han estat diagnosticats d’una cardiopatia important i han iniciat el corresponent tractament.

 

Les dades les han exposat els doctors banyolins Ramon Brugada i Pau Vilardell, coordinadors del projecte. Segons ha detallat Vilardell, l’estudi s’ha complementat amb una enquesta clínica que ha permès disposar d’una fotografia dels joves d’aquesta franja d’edat a la comarca, un 11% dels quals amb sobrepès, un 3% amb obesitat, i 2 de cada 3 no s’havien fet mai un electrocardiograma.

 

Únic a l'estat espanyol

 

Les dades confirmen que l’estudi d’electrocardiogrames a la població jove és una eina senzilla i eficaç per detectar cardiopaties que podrien tenir repercussions en un futur. El doctor Ramon Brugada ha destacat que es tracta de l’únic territori de l’estat espanyol on es fa aquesta pràctica de manera sistemàtica, i confia que les dades clíniques obtingudes extenguin aquesta pràctica.

 

Per la seva banda, la regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat el fet que l’estudi i l’enquesta clínica permeten disposar de dades de cara a la promoció d’hàbits saludables i planificar estratègies d’intervenció.

 

La xerrada ‘Deu anys d’electrocardiogrames als instituts de Banyoles’ ha tingut lloc aquest dimecres al Teatre de l’Escola de la Vila i ha aplegat una trentena de persones.

TAGS: electrocardiogrames, sobrepès, obesitat

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h