TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Banyoles fa més de 20 anys que aplica el Pla d’Escolarització Extensiva.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
19/03/2019

L’Ajuntament de Banyoles signa el Pacte contra la segregació escolar

Arxius d'audio:

 
  •  19/03/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La ciutat fa 20 anys que aplica el Pla d’Escolarització Extensiva, que contempla bona part de les actuacions d’aquest pacte impulsat pel Síndic de Greuges i subscrit per més d’un centenar d’ajuntaments catalans.

 

El Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns l’acte de signatura del Pacte contra la segregació escolar, impulsat pel Síndic de Greuges en col·laboració amb el Departament d’Educació i subscrit per més d’un centenar d’ajuntaments, membres de la comunitat educativa i diputats.

 

Entre ells, l’Ajuntament de Banyoles, que fa més de 20 anys que aplica el Pla d’Escolarització Extensiva, una eina de planificació que vetlla per l’escolarització equilibrada de l’alumnat als centres educatius del territori, afavorint la cohesió social. La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha assegurat que la ciutat fa temps que és referent en la lluita contra la segregació escolar. En aquest sentit, ha destacat la importància d’un pacte com aquest, tot i que ha reclamat la necessitat que vagi acompanyat de més recursos.

 

Mesures per combatre la segregació

 

El Pacte contra la segregació escolar preveu, entre d’altres qüestions, 30 actuacions i 189 mesures concretes que el Departament d’Educació es compromet a implementar aquesta legislatura. També impulsa un nou decret d’admissió d’alumnes per al curs vinent amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l’establiment d’una proporció màxima d’alumnes amb necessitats educatives específiques per a centres d’una mateixa zona, la limitació de l’escolarització de matrícula viva a centres d’alta complexitat o la creació d’una oficina virtual d’escolarització.

 

Unes mesures que l’Ajuntament de Banyoles ja duu a terme en el marc del Pla d’Escolarització Extensiva, que evita que a la ciutat hi hagi centres d’alta complexitat.

 

La FaPaC, en contra

 

Tot i compartir els principals objectius, diverses entitats de la comunitat educativa han manifestat el seu desacord amb el pacte. Entre elles, la FaPaC, USTEC-STEs, CGT, AEP o el Sindicat d’Estudiants, entre d’altres. Si bé entenen que la segregació és una qüestió fonamental que cal corregir, no estan d’acord amb les polítiques que es proposen des de la sindicatura per acabar amb aquest fenomen, ja que no promou mesures “suficients i eficaces”.

TAGS: pacte, segregació, pla, escolarització, extensiva

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Primer dissabte de mes

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)