TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les dades s’han presentat aquest dissabte en un acte públic al Club Natació Banyoles.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
11/02/2019

La campanya Reciclos al Pla de l’Estany ha acabat amb 4.434 brosses escanejades de 1.042 famílies

Arxius d'audio:

 
  •  11/02/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els responsables fan un bon balanç del projecte pilot que ha incentivat el reciclatge d’envasos amb promocions i descomptes.

 

Reciclos, la campanya de reciclatge que pretén augmentar el compromís social amb el reciclatge, ha presentat aquest dissabte els resultats que ha obtingut com a projecte pilot desenvolupat al Pla de l’Estany durant els mesos de desembre, gener i febrer.

 

Un total de 4.434 brosses han estat escanejades, és a dir, reciclades amb del sistema de lectura d’etiquetes identificadores de QR Reciclos, amb la qual s’ha pogut fer el seguiment des que s’han llançat fins que han arribat a la planta de reciclatge. La campanya ha implicat a 1.042 nuclis familiars del Pla de l’Estany –amb una mitjana de 2,3 persones per nucli– per obtenir una millor qualitat de reciclatge.

 

L’empresa que ha ideat el projecte, Blue Room Innovation, ha explicat que l’èxit de Reciclos al Pla de l’Estany ha reforçat els valors de la sostenibilitat, però sobretot, el compromís dels ciutadans amb el reciclatge. En aquest sentit, l’organització treballa per donar continuïtat a la campanya i implicar més nuclis familiars catalans. El projecte ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i de La Brava Beer.

 

Buscant la motivació

 

Cada nucli familiar ha rebut, a l’inici de la campanya, 20 bosses i etiquetes amb codis QR per a reciclar tot el que va al contenidor groc. Quan aquesta arriba a la planta de reciclatge, s’escanegen els codis i es valora la qualitat del reciclatge. Si el procés ha estat correcte, la família rep una compensació en forma de “reciclos”, que equival a 50 cèntims d’euro.

 

La mitjana d’obtenció de reciclos per nucli familiar ha estat de 9,72 euros. Segons els responsables de la campanya aquest procés de gamificació motiva a l’usuari a aprendre com fer bé el reciclatge: les indicacions que pot obtenir a través del mòbil, les respostes des de la planta de reciclatge i els “reciclos” augmenten el compromís dels usuaris a reciclar.

 

Canvi de paradigma

 

Des del Consell Comarcal, el conseller de Medi Ambient, Josep Antoni Ramon, ha explicat que l’experiència posa de manifest un canvi de paradigma. L’administració opta per sancionar els usuaris que no reciclen bé i l’experiència demostra que premiar els que reciclen bé aporta més motivació.

 

Les dades s’han presentat aquest dissabte en un acte públic celebrat al Club de Natació Banyoles que ha concentrat més de 50 persones.

TAGS: reciclos, reciclatge

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h