TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'activitat servirà per divulgar els valors de l’espai.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
31/01/2019

Una visita guiada a la platja d’Espolla servirà per commemorar el Dia de les Zones Humides al Pla de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  31/01/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’activitat, organitzada pel Consorci de l’Estany, Limnos i el Museu Darder, és aquest diumenge i servirà per divulgar els valors de l’espai i per conscienciar sobre la seva protecció.

El Dia Mundial de les Zones Humides commemora la signatura del Conveni Ramsar, el primer tractat internacional modern sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals de les zones humides, signat el 2 de febrer de 1971. Per commemorar l’efemèride, el Consorci de l’Estany, conjuntament amb l’associació Limnos i el Museu Darder, organitzen una sortida guiada per celebrar el Dia de les Zones Humides i divulgar els valors naturals de l’entorn proper.

 

En aquesta ocasió, es proposa un recorregut pel nou itinerari a l’entorn de la platja d’Espolla. L’activitat és aquest diumenge i anirà a càrrec del biòleg i membre de Limnos Carles Quer i el també biòleg i director tècnic del Consorci de l’Estany Miquel Campos. El mateix Campos ha detallat que durant la visita s’aprofundirà en els valors naturals d’aquest espai, on recentment s’ha inaugurat un nou itinerari saludable. També s’explicaran curiositats com el singular funcionament de l’estanyol d’Espolla o què és un piezòmetre i perquè serveix.

 

Un espai que cal respectar

 

L’activitat també servirà per fer pedagogia sobre el respecte i les precaucions que s’han de tenir en una zona molt sensible que al llarg de l’any rep un gran allau de visites, sobretot quan la platja s’omple d’aigua i eclosionen els triops. Un fet que es dona en poques ocasions i que genera una gran expectació. Per això, cal incidir en la importància de no tocar ni entrar a l’aigua perquè no es propaguin malalties com les que afecten els amfibis.

 

L’activitat de commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides al Pla de l’Estany és aquest diumenge a les 11 del matí. El punt de trobada és al pàrquing de davant de l’estanyol d’Espolla i la durada aproximada de la visita guiada és de dues hores.

TAGS: zones, humides

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Últim dilluns de mes