TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema Cultura » Equipaments    + d'aquest tema
23/01/2019

L’Ajuntament de Banyoles construirà un magatzem subaquàtic al Parc Neolític de la Draga

Arxius d'audio:

 
  •  23/01/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La infraestructura, pionera a Europa, permetrà conservar les peces que s’extreuen del jaciment en les mateixes condicions per a una millor conservació.

 

L’Ajuntament de Banyoles està treballant en diversos projectes de millora als Museus de la ciutat i als seus equipaments vinculats. Destaca la instal·lació d’un magatzem subaquàtic al Poblat Neolític de la Draga, amb l’objectiu de millorar la conservació del gran nombre de peces que s’extreuen en aquest important jaciment a tocar de l’Estany.

 

El regidor de Cultura i Patrimoni, Jordi Bosch, ha detallat que el projecte, encarregat a un arquitecte extern, ja està del tot definit i s’aprovarà pròximament per junta de govern. Es tracta d’una infraestructura pionera a nivell europeu, de formigó, que se submergirà sota terra i s’alimentarà de l’aigua i els sediments de la mateixa capa freàtica de l’entorn de l’Estany. L’objectiu és conservar i potenciar la singularitat de les peces de la Draga, que fins ara es conserven als magatzems del Museu Arqueològic en una sala amb les condicions de temperatures i humitat necessàries.

 

Magatzem i espai d'investigació

 

El director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras, ha explicat que s’ubicarà en una de les zones ja excavades del Poblat de la Draga, farà uns 70 metres quadrats i tindrà un accés des de l’exterior. El magatzem servirà per conservar i emmagatzemar, entre d’altres, els més de 1.000 pals de fusta de les antiques cabanes que difícilment es podrien guardar als magatzems de l’Arqueològic. També servirà com a espai per a la investigació i recerca, i s’estudia que una part pugui ser visitable.

 

El projecte té un pressupost d’uns 200.000 euros, i es preveu que s’aprovi properament per junta de govern.

 

Projecte per actualitzar el Parc Neolític de la Draga

 

Paral·lelament, l’Ajuntament ha encarregat a la Diputació de Girona un projecte per actualitzar el Parc Neolític de la Draga. Es tracta de condicionar i millorar l’espai tenint en compte el gran nombre de visites que rep al llarg de l’any. Concretament, l’any passat va acollir 11.000 usuaris, 10.000 dels quals escolars.

 

Obres i millores al Darder i a l’Arqueològic

 

A banda d’aquestes millores, l’Ajuntament també treballa en el nou projecte museístic del Museu Darder, amb un pressupost d’uns 300.000 euros en el marc d’un projecte FEDER de la Unió Europea promogut des de la Diputació de Girona. També es continua treballant en la fase final d’obres del Museu Arqueològic, que està previst que estigui acabada el 2020.

TAGS: magatzem, subaquàtic, Neolític

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres a les 21.00 h, cada 15 dies, i reposició els dilluns a les 11.30 h.

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)