TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'acord s'ha signat aquest matí a la seu del Consell Comarcal.

Publicitat

Economia    + d'aquest tema
10/01/2019

El Consell Comarcal i UGT signen un conveni per prevenir en casos d’emergència laboral al Pla de l'Estany

Arxius d'audio:

 
  •  10/01/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El mateix acord el va signar fa uns mesos l’Ajuntament de Banyoles i ara es fa extensible a la resta de municipis de la comarca.

 

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha signat aquest dilluns un conveni amb el sindicat UGT per atendre treballadors de la comarca amb risc de perdre la feina i, conseqüentment, quedar en una situació d’emergència social.

 

Es tracta, segons el secretari general d’UGT, Xavier Casas, d’avançar-se als fets per gestionar-los millor. En aquests casos, el sindicat alertarà l’administració, que serà qui activarà els mecanismes de promoció econòmica o serveis socials. Segons Casas, el principal perfil de persona afectada per una emergència laboral d’aquest tipus és el que s’anomena el nou “treballador pobre”.

 

En dades de finals de desembre de 2018, al Pla de l’Estany hi ha 1.093 persones sense feina, amb una taxa d’atur registral de prop del 6,66%. La xifra és molt per sota de la mitjana de les comarques gironines, però tot i això és important dur a terme accions de prevenció com aquesta, segons el responsable d’UGT.

 

Apropar l’administració al ciutadà

 

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, ha valorat molt positivament aquest acord, que permet activar els programes laborals i els serveis socials per buscar solucions el màxim d’efectives i apropar l’administració al ciutadà.

 

El conveni de la UGT i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha signat recentment a altres consells comarcals i ajuntaments del territori, entre ells l’Ajuntament de Banyoles.

 

TAGS: UGT, Consell

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)