TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 27 de març del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'objectiu és eliminar bona part dels exemplars que malmeten la zona.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
09/11/2018

Una batuda de senglar a Lió diumenge al matí obligarà a tallar dues carreteres i camins de la zona

Arxius d'audio:

 
  •  09/11/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

És una actuació de control coordinada per reduir els exemplars que causen danys als conreus, prats, camins i carreteres.

 

El Consorci de l’Estany ha anunciat una batuda extraordinària de senglar al paratge de Lió aquest diumenge al matí. És una actuació que s’emmarca en el Control i el Seguiment de les espècies cinegètiques de les finques de l’Espai d’Interès Natural de l’Estany de Banyoles. L’objectiu és reduir la població d’exemplars a la zona degut a l’increment d’avistaments i danys causats als conreus, prats, camins i carreteres.

 

El director tècnic del Consorci, Miquel Campos, ha detallat que periòdicament es fan actuacions de control, però puntualment s’han d’organitzar batudes per intentar eliminar bona part dels exemplars que malmeten la zona.

 

Talls de carreteres i camins

 

Per tal d’evitar possibles accidents durant l’actuació, es tallaran les vies de comunicació del seu entorn, concretament quedaran afectades les carreteres C-150a, entre el pavelló de la Draga i la Creu Roja, i la GIP-5121, la que puja de Banyoles a Melianta. També es tallaran els camins d’Usall i de Lió. Els talls seran al matí i tindran una durada de 3 hores, entre les 8:00 i les 11:00 hores.

 

Segons Campos és una mesura preventiva, indicada pel Servei Català de Trànsit, sobretot per evitar xocs amb els exemplars que es puguin escapar.

 

L’actuació es portarà a terme coordinadament entre el Cos d’Agents Rurals, la Societat de caçadors “El Reclau”, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Banyoles i el Consorci de l’Estany.

TAGS: batuda, Lió, senglar

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)