TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les ordenances s'han aprovat en el ple d'aquest dimarts a la nit.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
31/10/2018

Banyoles congela per quart any les taxes i impostos municipals de cara al 2019

Arxius d'audio:

 
  •  31/10/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les ordenances, que inclouen diverses modificacions de caràcter tècnic, es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de JxB i el vot en contra de la CUP i ICV.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dimarts ha aprovat les ordenances fiscals de cara al 2019 que, igual que els últims anys, congelen la majoria de taxes i impostos. Només s’inclouen tres modificacions de caràcter tècnic: a l’impost de construccions (ICIO); a l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana, on s’equipara el cònjugue a la parella estable i de fet; i a l’ordenança reguladora del servei de distribució i subministrament d’aigua potable, que es deroga perquè passa a ser una ordenança no fiscal, sense afectar a l’import de la tarificació.

 

El regidor d’Hisenda, Pau Comas, ha detallat que les ordenances segueixen la línia dels últims quatre anys de no augmentar la pressió fiscal als veïns i veïnes.

 

Abstenció i vots en contra de l'oposició

 

Les ordenances fiscals pel 2019 es van aprovar amb el vot a favor de l’equip de govern (CiU). El principal grup a l’oposició, Junts per Banyoles, es va abstenir, mentre que la CUP i ICV, també a l’oposició, van votar-hi en contra.

 

Tant la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, com el portaveu d’ICV, Joan Luengo, van dir en el seu torn de rèplica que podrien haver fet servir el mateix argumentari que els últims anys. Asseguren que són unes ordenances poc ambicioses, poc participatives i que només contemplen canvis a nivell administratiu. Per la seva banda, la portaveu de JxB, Roser Masgrau, va dir que l’abstenció del seu grup es deu a què els últims anys l’equip de govern els ha convidat a participar del debat de les ordenances i aquest cop no.

 

Ordenança sobre la distribució i subministrament d'aigua

 

Paral·lelament a l’aprovació de les ordenances fiscals, al ple d’aquest dimarts també s’ha fet l’aprovació inicial de l’Ordenança Reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari sobre la prestació del servei de distribució i subministrament d’aigua potable. Un punt lligat a la modificació de les ordenances i que es va aprovar amb els vots a favor de CiU i JxB, l’abstenció d’ICV i els vots en contra dels dos regidors de la CUP.

TAGS: ordenances, taxes, impostos

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00