TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 30 de març del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:10

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte preveu actuacions en els quatre enllaços per millorar-ne la funcionalitat.

Publicitat

Transports » Carreteres    + d'aquest tema
10/10/2018

La Generalitat farà un carril addicional amb un separador físic central a la variant de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  10/10/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El projecte, en fase de redacció, té un pressupost estimat d’uns 8 MEUR, inclou la construcció de fins a 6 rotondes als diferents enllaços i es preveu licitar abans de finals d’any.

 

El departament de Territori i Sostenibilitat ja té pràcticament a punt el projecte de millores de seguretat i funcionalitat de la C-66 al tram de la variant de Banyoles, de Cornellà del Terri a Serinyà, de 8,5 quilòmetres. Aquest dimecres l’ha presentat als alcaldes del territori afectats perquè hi puguin fer propostes de millora abans no s’aprovi definitivament, que es preveu que sigui abans de finals d’any.

 

El projecte preveu la implantació d’un model de carretera de dos carrils més un (2+1), amb la separació física dels dos sentits de la carretera i el desplegament d’un segon carril addicional que es va alternant en un i altre sentit per permetre els avançaments. El director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha explicat que aquest model s’ha implantat amb èxit a països d’Europa capdavanters en seguretat viària i evita notablement els xocs frontals i frontolaterals.

 

Sis noves rotondes a les carreteres d’accés

 

Entre d’altres mesures que preveu el projecte de millora de la variant de Banyoles hi ha la millora del ferm; la substitució dels sistemes de contenció als ponts, substituint els elements actuals per ampits metàl·lics; i l’adaptació de les cunetes existents a cunetes de seguretat trepitjables. També es milloraran les incorporacions i desincorporacions de la via perquè siguin més segures, i s’actuarà en els quatre enllaços per millorar la seva funcionalitat, construint fins a sis noves rotondes a les carreteres d’accés secundàries.

 

Un exemple a seguir

 

El director general d’Infraestructures de Mobilitat ha destacat aquestes actuacions com un exemple a seguir a la resta del territori quant a la millorar de la seguretat i la reducció dels accidents.

 

Projecte aprovat abans de finals d’any

 

Es preveu que el projecte de millora de la C-66 de Cornellà del Terri a Serinyà s’aprovi abans de finals d’any i les obres comencin durant el primer trimestre de 2019, amb un termini d’execució de 12 mesos. Els treballs tenen un pressupost estimat de 8 MEUR i són complementaris a l’actuació que s’està fent al tram de C-66 que va de Serinyà a Besalú, en vies d’execució.

TAGS: variant, C-66

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)