TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 30 de març del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:10

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La proposta insta el Govern a licitar aquest 2018 la conversió a tres carrils.

Publicitat

Transports » Carreteres    + d'aquest tema
27/09/2018

El Parlament insta el Govern a licitar aquest any la conversió a tres carrils de la C-66 de Banyoles a Besalú

Arxius d'audio:

 
  •  27/09/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Serinyà    + d'aquesta zona

 

La proposta, que el PSC ha portat a la comissió de Territori, també insta a prioritzar-ne el desdoblament tan bon punt “el context pressupostari ho permeti”.

 

El desdoblament de la C-66 entre l’inici de la variant de Banyoles i els enllaços amb l’A-26 a Besalú és un dels projectes que la crisi va obligar a deixar en un calaix. Es calcula que l’obra, que no té data, costarà 202 milions d’euros.

 

Mentrestant, la Generalitat ha iniciat unes obres de millora en aquest tram, pressupostades en 6 milions d’euros en una primera fase de Serinyà a Besalú. El PSC, però, no vol que aquests treballs serveixin “d’excusa” per “abandonar” el desdoblament. Per això, els socialistes han presentat una proposta de resolució davant la comissió de Territori del Parlament, que aquest dimecres s’ha portat a debat.

 

"No es pot oblidar el desdoblament"

 

El diputat socialista Jordi Terrades ha subratllat que, al marge d’aquestes millores, “no té sentit planificar una carretera que forma part de la xarxa bàsica sense transformar-la en autovia”. Si no es fes així, segons Tarrades, “es tornarien a repetir errors del passat que hem vist en altres carreteres”, i ha posat com a exemple l’Eix Transversal. Sense menystenir les obres de millora que s’hi estan fent, segons el diputat del PSC “cal tenir clar que l’objectiu prioritari per a la C-66 és no abandonar el projecte de desdoblament”.

 

El redactat final de la proposta insta el Govern a licitar aquest 2018 la conversió a tres carrils de la C-66 entre Banyoles i Besalú. Pel que fa al desdoblament, la proposició diu que es “prioritzarà” de manera que les obres puguin ser programades “quan el context pressupostari ho permeti”.

 

A la comissió parlamentària, la proposta del PSC ha tirat endavant gràcies a les esmenes que s’han transaccionat amb els grups del Govern (ERC i JxCat).

 

Primer, les obres de millora

 

El diputat d’ERC Marc Sanglas ha subratllat que l’acord de transacció permet que el Govern “pugui continuar” fent les obres de millora en aquest tram de la C-66, deixant per més endavant “els projectes de més envergadura”. Sanglas ha lamentat, però, que els “incompliments” per part de l’Estat facin que no es pugui tirar endavant el desdoblament ni a curt ni a mitjà termini.

 

Actualment, la Generalitat ha iniciat un projecte de 6,1 MEUR per construir quatre rotondes i millorar algunes interseccions al tram comprès entre el final de la variant de Banyoles i Besalú. Més endavant, es preveuen invertir 6,5 milions més per fer incrementar la seguretat viària al tram entre Cornellà del Terri i Serinyà.

 

CatECP: el desdoblament “és un error”

 

La proposició del PSC ha tirat endavant per àmplia majoria. En concret, per divuit vots (que són els que sumen socialistes, ERC, JxCat i Cs). Només hi ha votat en contra el diputat de CatECP David Cid, que ha dit que el desdoblament de la C-66 "és un error" i ha recordat que la carretera passa molt propera a dos paratges singulars: el Clot d'Espolla i les coves prehistòriques de Serinyà.

TAGS: variant, c-66

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h