TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
'Som-hi' és un dels projectes singulars que ofereixen els instituts.(F: INS Pla Estany)

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
26/09/2018

L’Ins Pla de l’Estany amplia el projecte de pràctiques a empreses ‘Som-hi’ als alumnes de 3r d’ESO

Arxius d'audio:

 
  •  26/09/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

És un dels projectes singulars que ofereixen els instituts de la comarca en conveni amb diferents ajuntaments per facilitar l’obtenció del graduat a un perfil determinat d’alumnes.

 

Més de 40 empreses del Pla de l’Estany acullen com a aprenents nois i noies dels instituts de Banyoles. Es tracta dels projectes singulars, un recurs formatiu adreçat a alumnes d’educació secundària obligatòria que desenvolupen un procés d’ensenyament-aprenentatge més pràctic i proper al món laboral. El que es fa és una adaptació curricular que permet combinar les classes amb les pràctiques a una empresa al llarg del curs.

 

El Departament d’Ensenyament i diferents ajuntaments del Pla de l’Estany estableixen un conveni de col·laboració que permet la formalització d’acords amb empreses i entitats del territori que volen participar en aquests projectes i acollir un alumne durant dos matins a la setmana.

 

'Som-hi', un projecte motivador

 

En el cas de l’Institut Pla de l’Estany, des de ja fa uns cursos es desenvolupa el que s’ha anomenat projecte ‘Som-hi’, que té com a objectiu donar una empenta als alumnes que tenen problemes per aconseguir el graduat en ESO combinant les classes amb pràctiques a empreses uns dies a la setmana. El director del centre, Genís Barnosell, ha explicat que el projecte està pensat per a alumnes que tenen dificultats per seguir el rendiment escolar per motius diversos, i les estades a les empreses suposen un element motivador per seguir amb les classes.

 

Fins ara, el servei s’oferia a un grup reduït d’alumnes de 4t d’ESO, però enguany s’aplica també a 3r. En aquest cas, els alumnes no comencen el contacte amb les empreses fins al segon trimestre del curs. En total, són una trentena d’alumnes de 3r i 4t que aquest curs participaran al projecte ‘Som-hi!’.

 

Genís Barnosell ha valorat molt positivament els resultats aconseguits fins ara, ja que assegura que els alumnes que participen en aquest projecte augmenten la taxa de graduació i també es redueix l’absentisme escolar.

 

Els alumnes que hi participen fan estades de pràctiques a empreses d’àmbits diversos com l’automoció, la restauració, indústries de producció, magatzems, estètica i perruqueria, a més de serveis com llars d’infants o brigades municipals. En total, els diferents instituts de Banyoles tenen convenis de col·laboració amb una quarantena d’empreses del Pla de l’Estany.

TAGS: Som-hi, INstitut, pràctiques, empreses

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h.

Últim dijous de mes