TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El contracte actual es va aprovar l’any 2012 i expira el proper 14 d’agost.

Publicitat

Economia » Turisme    + d'aquest tema
31/07/2018

L’Ajuntament de Banyoles prorroga la concessió de la barca La Tirona fins a nou concurs

Arxius d'audio:

 
  •  31/07/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El contracte actual, vigent des de fa sis anys, s’acaba el proper 14 d’agost i el consistori redactarà properament les bases d’una nova concessió.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat la pròrroga del contracte de la concessió administrativa per a l’ús del bé comunal de l’Estany de Banyoles amb una embarcació de motor elèctric i barques de rem. El contracte actual, a càrrec de l’empresa Naviliera Les Goges, es va aprovar l’any 2012 i expira el proper 14 d’agost, després de quatre anys més dos de pròrroga. Mentrestant, i fins que no es convoqui un nou concurs, el consistori ha prorrogat l’actual sense límit temporal, fins a nova concessió.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, va justificar la mesura per les dificultats de fer una nova concessió en ple estiu, quan hi ha més demanda del servei. A més, necessiten temps per redactar les noves clàusules, ja que s’ha de fer un informe naval complet per conèixer l’estat de l’embarcació.

 

La prorroga es va aprovar amb els vots en contra de la CUP, que es va mostrar contrària al desenvolupament d’aquest model turístic. El regidor Non Casadevall el qualifica de “furtiu”, “propi dels anys 80” i contradictori amb la voluntat de declarar l’Estany Parc Natural. Per contra, l’alcalde assegura que els més de 30.000 passatgers a l’any avalen el servei, que és de titularitat municipal i respectuós amb la natura ja que la barca disposa d’un motor elèctric.

 

Per la seva banda, la portaveu de Junts per Banyoles, Roser Masgrau, va demanar al consistori que de cara a la nova concessió valorés a través d’un informe tècnic la ubicació idònia de l’amarrador de la barca. Noguer va respondre que el nou amarrador inaugurat fa uns mesos no s’ha fet sense un informe tècnic que l’avali i detalla que l’informe naval que hi ha previst determinarà l’estat de l’embarcació i les millores que s’hi han de fer.

 

La pròrroga del concurs de la barca Tirona es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU), Junts per Banyoles i ICV, mentre que la CUP va votar-hi en contra. L’Ajuntament preveu redactar les bases de la nova concessió els propers mesos i així s’ha informat al concessionari actual, que era present al ple d’aquest dilluns.

TAGS: Tirona, Goges, CUP, Casadevall, JxB, Masgrau, Noguer, ICV, CiU, Ajuntament

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h