TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El president i el conseller en la presentació de l'exposició.

Publicitat

Política » Comarcal    + d'aquest tema Cultura » Exposicions    + d'aquest tema
24/07/2018

El Consell Comarcal acull l’exposició “30 anys de publicacions al Pla de l’Estany" fins al 21 de setembre

Arxius d'audio:

 
  •  24/07/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Es tracta d’una mostra que recull totes les obres publicades sobre el Pla de l’Estany, que arriben gairebé al centenar.

 

Aquesta setmana el Consell Comarcal del Pla de l’Estany celebra els 30 anys. Entre els actes per commemorar-ho, l’ens ha impulsat una exposició amb tots els llibres creats des de la perspectiva comarcal. No només es tracta d’obres sobre el Pla de l’Estany, sinó també sobre els municipis que la integren.

 

Les 83 obres recollides a l’exposició parteixen del recull “Per la comarca del Pla de l’Estany”, del 1990 per Ramon Prior. A continuació es pot veure l’evolució de les publicacions comarcals, que tenen formats i temàtiques diverses. Hi ha, per exemple, obres de divulgació sobre la història i el patrimoni de la comarca, però també guies turístiques i, fins i tot, contes infantils de llegendes locals. El Consell Comarcal ha col·laborat a engrandir la llista de llibres. En total n’ha publicat 38, i el darrer data de l’any passat: es tracta de “La repressió franquista al Pla de l’Estany”, dels historiadors locals Jordi Galofré i Miquel Rustullet.

 

"Vocació de comarca" abans de la comarca

 

El president del Consell, Jordi Xargay, ha destacat la importància dels llibres en la construcció identitària de la comarca. Segons ha afirmat, els llibres també reflecteixen que abans de la creació del Pla de l’Estany, els municipis ja tenien “vocació de comarca”.

 

El conseller de Cultura, David Juan, ha destacat la importància de la investigació que hi ha hagut darrere de cada llibre. Segons ha afirmat, més enllà del llibre, el que és rellevant és la feina de documentació i estudi, que contribueixen a fer conèixer millor les riqueses del territori.

 

Visitable fins al 21 de setembre

 

La mostra “30 anys de Consell Comarcal. 30 anys de publicacions al Pla de l’Estany” es pot veure fins al 21 de setembre al vestíbul de l'ens, a Can Puig de la Bellacasa. L’exposició és oberta al públic de dilluns a divendres entre les 9 del matí i les 3 de la tarda.

TAGS: Consell, Comarcal, Prior, Galofré, Rustullet, Xargay, Juan, Logotip

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Primer dissabte de mes

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00