TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La del Pla de l'Estany és una de les vuit rutes del web “Surt de Recerca per Catalunya”.

Publicitat

Economia » Turisme    + d'aquest tema
20/07/2018

Les estunes, el parc neolític o l’Arbre de Maig, al nou itinerari científic “Gran Ruta del Pla de l’Estany”

Arxius d'audio:

 
  •  20/07/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

És una de les vuit rutes incloses al web “Surt de Recerca per Catalunya”, que vol acostar la ciència i la recerca al públic familiar.

 

El Patronat de Turisme de Girona i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han creat vuit rutes turístiques a les comarques gironines amb l’objectiu que les famílies realitzin activitats relacionades amb la ciència, la recerca i el coneixement. Cada ruta és situada en una comarca diferent i proposa activitats per realitzar durant un cap de setmana. Ja sigui en museus, parcs naturals o també centres de recerca. Les rutes pretenen trencar amb el tòpic dels "científics amb bata" i descobrir que hi ha ciència en els volcans de la Garrotxa, en les alzines sureres de les Gavarres i en la pedra calcària que ha permès aixecar bona part dels edificis del casc antic de Girona.

 

Al Pla de l’Estany, la ruta s’anomena “Gran Ruta del Pla de l’Estany”, perquè, tot i ser una comarca de dimensions reduïdes conté “tresors de grans dimensions per descobrir”. Les sis parades que proposa són l’Estany, les Estunes, el parc neolític de la Draga i el Museu Arqueològic, a Banyoles; el Parc de les Coves Prehistòriques, a Serinyà; i l’Arbre de Maig, a Cornellà del Terri.

 

Tota la informació a “Surt de Recerca per Catalunya”

 

Les rutes en detall es poden consultar al web “Surt de Recerca per Catalunya”. Cada recorregut inclou un petit vídeo introductori i una descripció detallada de cadascun dels punts pels quals passa la ruta, situats també en un mapa. Finalment, la web ofereix també el fragment d’una poesia relacionada amb l’espai.

 

En el cas del Pla de l’Estany, acompanya la ruta un fragment de “Canigó”, de Jacint Verdaguer.

 

La Ruta de Margalef de la Selva o la Ruta Submergida del Gironès, entre d’altres

 

Les vuit rutes científiques són les següents: la Ruta de la Transformació, al Ripollès; la Gran Ruta del Pla de l'Estany; la ruta de Margalef, a la Selva; la ruta submergida, al Gironès; la ruta sostenible, a la Garrotxa; la ruta surera pel Baix Empordà; la ruta porta a la innovació de l'Alt Empordà, i la ruta de la pedra, que es podrà visitar a la Cerdanya.

TAGS: Gran, ruta, patronat, turisme, reserca

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dijous de 22h a 23h