TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 14 d'octubre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Vila va obtenir la millor puntuació del jurat i es va imposar a la final.

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema
27/06/2018

Ferran Vila, del restaurant La Banyeta de Palol, Millor Sommelier de Catalunya 2018

Arxius d'audio:

 
  •  27/06/2018

 

Palol de Revardit    + d'aquesta zona

 

Vila va obtenir la millor puntuació del jurat per davant dels altres dos finalistes, Marc Terés del Restaurant Osmosis de Barcelona i Anna Casabona, del Celler de Capçanes. L’any passat el sommelier del Pla de l’Estany ja va ser finalista.

 

Ferran Vila del Restaurant La Banyeta de Palol de Revardit ha estat distingit aquest dilluns com el Millor Sommelier de Catalunya 2018, durant la Nit del Sommelier organitzada per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) i celebrada enguany a La Boscana de Bellvís (Pla d’Urgell). En el concurs que es va desenvolupar durant tota la jornada al restaurant lleidatà amb estrella Michelin, Vila va obtenir la millor nota del jurat per davant dels altres dos finalistes, Marc Terés del Restaurant Osmosis de Barcelona i Anna Casabona, del Celler de Capçanes. Tots tres participaran en el concurs de Millor Sommelier d’Espanya 2019, que se celebrarà l’abril vinent a Madrid.

 

En una entrevista a aquesta emissora, Ferran Vila s’ha mostrat molt satisfet amb el premi i assegura que l’objectiu ara és aconseguir fer “podi” al campionat estatal, que li obriria la porta a l’europeu i el mundial.

 

En aquesta edició, el certamen va comptar amb catorze participants, sis més que al 2017, que van haver de demostrar les seves habilitats i experiència en les proves de decantació, tast, maridatge, estil i idioma, entre altres. El concurs va començar a les 9 del matí i es va allargar fins a les 8 del vespre.

 

Premi al tercer intent

 

Aquest no és el primer guardó que obté Ferran Vila com a sommelier. L’any 2004 va ser 3r sommelier de Catalunya, l’any 2016 va quedar 4t i l’any passat va tornar a quedar 3r. Vila ha explicat que del 2005 al 2016 no s’havia pogut presentar al concurs perquè durant aquests anys ha estat President de l’Associació de Sommeliers de Girona.

 

Sommelier del restaurant A Tempo

 

El Millor Sommelier de Catalunya deixarà el restaurant La Banyeta i s'incorporarà pròximament al nou restaurant A Tempo, a Sant Julià de Ramis, del xef amb tres estrelles Michelin Jordi Cruz.

TAGS: Banyeta, Vila, Palol, sommelier

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00