TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 26 de maig del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Matí de sardanes

i després...11:00 "Hora extra"

PLAY
Hora inicial
10:00

Hora final
11:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Es tracta d’una campanya d’informació dels punts de l’Ordenança municipal.

Publicitat

Policial    + d'aquest tema
12/06/2018

La Policia Local de Banyoles aixeca un centenar d’actes informatives per no tenir el gos censat

Arxius d'audio:

 
  •  12/06/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’acció s’emmarca en una campanya d’informació sobre l’Ordenança de tinença d’animals i, més endavant, el consistori vol multar pels excrements dels gossos a la via pública fent anàlisis d’ADN.

 

La Policia Local de Banyoles ha acabat una campanya per recordar l’obligació dels propietaris de gossos d’inscriure els animals al registre censal caní del municipi de residència habitual de l’animal. S’han aixecat un centenar d’actes informatives per casos de propietaris que no tenien el gos censat. El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha detallat que no es tracta de sancions, ja que les actes estan condicionades al fet que el propietari registri el gos.

 

Es tracta d’una campanya d’informació dels punts de l’Ordenança municipal de tinença d’animals domèstics, en què la Policia Local ha repartit díptics informatius. A banda de controlar i requerir els propietaris dels gossos que no tinguin censats els animals, també es volen disminuir actituds incíviques com no recollir els excrements de la via pública, portar els gossos sense lligar o portar el gos sense el xip obligatori, entre d’altres.

 

A la llarga, anàlisis d’ADN

 

Lluís Costabella ha explicat que aquesta campanya informativa és un primer pas previ a l’ús d’anàlisis d’ADN dels excrements per multar els propietaris que no recullin les defecacions dels seus animals. Un mecanisme que es posarà en marxa a la ciutat a mitjà o llarg termini.

 

El regidor assegura que les defecacions de gos a la via pública són un dels principals problemes d’incivisme a la ciutat i creu que les anàlisis d’ADN reduiran notablement aquesta problemàtica que s’arrossega de fa temps. El fet de no recollir els excrements de gos pot suposar una sanció de 300 euros.

TAGS: policia, gossos, cens

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)