TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte compte amb un pressupost d’execució de 375.000 euros.

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
18/05/2018

Un total de 31 projectes s’han presentat al concurs d’idees per remodelar el passeig de la Indústria

Arxius d'audio:

 
  •  18/05/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

D’aquests se n’escolliran 5 d’entre els quals en sortirà el definitiu per dur a terme l’obra, que també inclou la remodelació de la plaça de l’Ajuntament.

 

El passat 9 de maig s’acabava el termini per presentar projectes al concurs per remodelar la plaça de l’Ajuntament de Banyoles i tot el passeig de la Indústria. En total, s’hi han presentat 31 propostes en les dues modalitats possibles: arquitectes amb trajectòria o professionals amateurs o sense experiència en aquest tipus de projectes.

 

El regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, valora molt positivament el nombre de propostes presentades, que ara els serveis tècnics estan revisant perquè continguin tota la documentació requerida. Tubert ha detallat que el jurat d’experts es reunirà a principis de juny per escollir els 5 projectes finalistes, d’entre els quals en sortirà la proposta guanyadora.

 

El jurat d’experts està format per arquitectes designats del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i per tècnics i regidors de l’Ajuntament de Banyoles. Els criteris de valoració del projecte guanyador es basaran en la qualitat de la proposta arquitectònica, l’adequació de l’entorn urbà o l’autosuficiència energètica, entre d’altres.

 

Prioritat per a vianants i bicicletes

 

La previsió és tenir el projecte definitiu el darrer trimestre de l’any, i llavors es procedirà a l’adjudicació de les obres, que es faran per fases. El regidor ha reconegut que la modalitat de concurs fa que s’alenteixin els terminis, però l’Ajuntament ha apostat per obrir una reflexió sobre el futur d’aquesta important artèria de la ciutat. Albert Tubert ha ressaltat que un dels objectius que es persegueix és prioritzar la circulació a peu o en bicicleta en aquesta via que, curiosament, és l’ús que ja tenia als seus inicis com a passeig.

 

La reforma del passeig de la Indústria també preveu ordenar les necessitats de circulació i d’aparcament i millorar l’accessibilitat a les dependències municipals per a persones amb mobilitat reduïda, tant a l’Ajuntament com al Teatre Municipal. Precisament, aquesta serà la primera fase d’obres, amb un pressupost d’execució de 375.000 euros.

 

TAGS: passeig, Indústria

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Puntuals

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00