TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La modificació de crèdit es va aprovar al ple de dijous passat.

Publicitat

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema
17/05/2018

L’Ajuntament de Porqueres incorpora mig milió d’euros de romanent de l’any passat al pressupost del 2018

Arxius d'audio:

 
  •  17/05/2018

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Els diners serviran per no haver d’anar a crèdit i per finançar projectes com el canvi de la il·luminació al barri de les Pedreres. El PDeCAT critica que s’hagi aprovat la modificació de crèdit sense tenir el vistiplau del Ministeri d’Hisenda al Pla Econòmic Financer.

 

El ple de l’Ajuntament de Porqueres de fa una setmana va aprovar una modificació de crèdit per a la incorporació de superàvit de la liquidació del pressupost del 2017 al pressupost d’aquest 2018. Concretament, dels 894.000 euros de romanent positiu de l’any passat, 514.000 euros passen al pressupost d’enguany. L’alcalde, Francesc Castañer, ha detallat que els diners serviran per no haver de recórrer als 250.000 euros de crèdit previstos, i per finançar altres projectes a executar enguany com la millora de l’enllumenat al barri de les Pedreres, pressupostat en uns 63.000 euros, entre d’altres.

 

El PDeCAT hi vota en contra

 

La modificació de crèdit es va aprovar al ple de dijous passat amb els vots en contra de l’oposició, del PDeCAT. La seva portaveu, Susanna Bazán, critica que l’Ajuntament hagi aprovat aquesta modificació de crèdit sense tenir el vistiplau del Ministeri d’Hisenda al Pla Econòmic Financer aprovat a l’anterior ple, a principis d’abril.

 

L’Ajuntament de Porqueres s’ha vist obligat a fer aquest Pla econòmic per haver superat la regla de la despesa que marca la controvertida Llei d’Estabilitat Pressupostària per un import de 132.000 euros, tot i tenir un endeutament del 15%, molt per sota del que marca la llei.

 

Una llei “injusta” que castiga el superàvit

 

L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament de Porqueres sempre ha sigut cautelós amb els pressupostos i els últims anys es guardava “un roc a la faixa” per a qualsevol imprevist. Amb la Llei actual, assegura que cada vegada més s’haurà d’anar executant el 100% del pressupost de l’any en curs i evitar els romanents. Castañer ha remarcat que el fet d’haver trencat la regla de la despesa no vol dir que l’Ajuntament hagi gastat més diners dels que té, sinó que simplement s’ha gastat més que l’any anterior. El Ministeri, però, no té en compte el baix endeutament ni el fet de no haver de recórrer a crèdit.

 

Nou reglament del mercat setmanal

 

Al darrer ple, l’Ajuntament de Porqueres també va aprovar el nou reglament del mercat de Porqueres. El PDeCAT també hi ha votat en contra perquè “s’ha aprovat més a córrer” i “incompleix el decret i la llei sobre la qual s’ha de regir”. També critiquen que s’hagi aprovat sense el consens del sector ni l’opinió dels marxants.

TAGS: modificació, crèdit, romanent, pressupost

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)