TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte, que es farà per fases, tindrà un pressupost d’execució de 375.000 euros.

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
18/04/2018

Banyoles busca idees per remodelar la plaça de l’Ajuntament i tot el passeig de la Indústria

Arxius d'audio:

 
  •  18/04/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Un jurat d’experts escollirà 5 projectes d’entre els quals en sortirà el definitiu per dur a terme l’obra, que es farà per fases. L’objectiu és reflexionar sobre les necessitats actuals de circulació i aparcament o millorar l’accessibilitat, entre d’altres aspectes.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha convocat un concurs de projectes per remodelar el passeig de la Indústria, incloent l’espai de davant del consistori i les entrades de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i del Teatre Municipal, al carrer Pere Alsius. Situada al mig de l’eixample urbà, el passeig és una de les principals artèries de la ciutat; connecta el Barri Vell i el carrer mossèn Constants, enllaçant amb el carril bici cap a l’Estany.

 

El regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, assegura que es tracta d’una de les principals artèries de la ciutat i es mereix una reflexió de futur, tenint en compte la pacificació del trànsit al centre amb l’obertura del nou vial nord que planteja el POUM (Joan XXIII). La reforma també vol potenciar l’eix viari-comercial de la zona i la posada en valor de l’espai de l’entorn de l’Ajuntament, que els darrers anys ha esdevingut un important punt de trobada.

 

375.000 euros per renovar una de les artèries de Banyoles

 

Els projectes es poden presentar fins al 5 de maig i han de tenir en compte aspectes com les necessitats de circulació i d’aparcament, millora de l’accessibilitat i preveure més espais per als desplaçaments a peu o en bicicleta, entre d'altres aspectes.

 

L’anunci de licitació del projecte, que s’acaba de fer públic, preveu que, en una primera fase, un jurat d’experts escollirà 5 dels projectes que es presentin, i en una segona fase, d’aquests 5 en sortirà el definitiu per dur a terme l’obra. El consistori ha comptat amb l’assessorament de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en la redacció dels plecs de la convocatòria.

 

Un cop escollit el projecte definitiu, la reforma del passeig de la Indústria es desenvoluparà per fases. La primera que es durà a terme, precisament, serà al tram que va des de la plaça de davant l’Ajuntament fins al carrer Llibertat, amb un pressupost d’execució de 375.000 euros.

TAGS: plaça, ajuntament, passeig, Indústria

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)