TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 27 de març del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La pluja ha portat imatges com el salt Dalmau a Camós baixant amb força. F: E. Estragués

Publicitat

Societat » Meteorologia    + d'aquest tema
16/04/2018

Banyoles ha recollit 145 litres d’aigua en 7 dies seguits de pluja des de diumenge de la setmana passada

Arxius d'audio:

 
  •  16/04/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Han estat 55 hores reals de precipitació, un fenomen poc habitual a la ciutat que no es produïa des del novembre de l’any 2014, quan va ploure 8 dies seguits. El nivell de l’Estany ha crescut uns 20 centímetres amb les últimes pluges.

 

Banyoles ha viscut des del dia 8 al 14 d’abril una setmana seguida de pluja. No ha plogut continuadament durant aquests set dies, però cada dia hi ha hagut precipitacions, un fenomen que a la ciutat no es registrava des del novembre de l’any 2014, quan va ploure 8 dies seguits.

 

Concretament, aquests darrers set dies d’abril hi ha hagut 55 hores reals de precipitació, amb un total de 145 litres/m2 recollits. Les dades les ha donat a conèixer el meteoròleg banyolí Enric Estragués, que assegura que ploure durant una setmana continuada és un fet poc habitual, tot i que a Banyoles hi ha diversos precedents d’aquest fenomen. El rècord de dies de precipitacions a Banyoles dels últims 35 anys el trobem el mes de maig de l’any 1988, quan va ploure 16 dies. I el rècord d'aquest segle XXI va ser el maig de 2002, amb 11 dies de pluja.

 

De les precipitacions recollides del 8 al 14 d’abril a Banyoles, destaca les que van caure el dia 8, amb 58,4 litres durant 15 hores, i el dia 11, quan es van recollir 58,5 litres en 16 hores de pluja. La resta de dies les precipitacions han estat més minses, fins a arribar al total de 145 litres/m2 recollits en total.

 

Més aigua a l'Estany i a Espolla

 

Aquestes pluges han fet que l’Estany de Banyoles s’hagi recuperat dels baixos nivells registrats fa uns mesos. Les precipitacions d’aquest abril també han fet ressorgir l’Estany d’Espolla de Fontcoberta, que aquests dies es pot veure amb uns pocs centímetres d'aigua.

TAGS: pluja, precipitacions, nivell, Estany

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)

Últim dijous de mes

Els divendres cada 15 dies.