TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte preveu potenciar les vistes, millorar accessos i replantar nous desmais.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema Economia » Turisme    + d'aquest tema
26/02/2018

Els estudis geotècnics descarten la passarel·la circular flotant prevista al paratge dels Desmais

Arxius d'audio:

 
  •  26/02/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Es manté el projecte de remodelació que ha de servir per rentar la cara de l’espai però s’ha refet perquè la poca estabilitat del sòl impedeix que s’inclogui la passera projectada.

 

L’Ajuntament de Banyoles no podrà tirar endavant una de les reformes que havien de canviar la fisonomia de l’Estany. L’any passat es va anunciar la remodelació total del paratge dels Desmais que incloïa la construcció d’una passera circular de fusta de més de 40 metres de diàmetre, que permetia passejar entre els diferents àmbits de la zona i que entrava uns metres per sobre l’aigua. En els darrers mesos, però, aquesta opció s’ha descartat. S’han fet els estudis geotècnics pertinents abans de tirar endavant el projecte i s’ha constatat que no és possible fer-ho pel perill d’esfondrament de la zona.

 

Ho ha detallat l’alcalde, Miquel Noguer, explicant que s’està modificant el projecte per adaptar-lo a les possibilitats del terreny, però queda del tot descartada la passera que donava espectacularitat a la reforma.

 

Projecte de 300.000 euros

 

Tot i que no es faci la passera prevista, el projecte tira endavant. Al seu moment s’havia aprovat i pressupostat en uns 311.000 euros, avalat per l’Observatori del Paisatge, però ara els tècnics han hagut de refer el disseny per millorar la zona sense cap element que entri dins la superfície de l’aigua.

 

L’objectiu de l’ajuntament és que el projecte faci un rentat de cara i solucioni la problemàtica de l’espai, cada vegada amb menys desmais i amb problemes d’inundabilitat. Es vol mantenir i potenciar les vistes, millorar els accessos, sanejar la desembocadura de la riera del Vilar, i replantar nous exemplars de desmais i espècies autòctones. També inclou actuacions de conservació de les fonts de la Filosa i del Ferro.

 

El projecte es delegarà al Consell Comarcal juntament amb altres iniciatives, en el marc dels plans de Foment Territorial del Turisme, que ha rebut finançament del 50% de la Generalitat a través de la taxa turística. De fet, la intenció es enllaçar les obres al Front d’Estany. Quan s’acabi l’actual reforma de la mota perimetral i la construcció de l’embarcador per La Tirona, s’arranjarà el passeig fins als Desmais i després es vol tirar endavant la reforma del paratge.

TAGS: Desmais, passera

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimarts a les 20.00 h i repetició els dijous a les 12.30 h.

Dijous de 22h a 23h