TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els treballs van començar l’any passat a prop del nucli de Palol.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
21/02/2018

Palol de Revardit està fent prospeccions a Riudellots de la Creu per fer una nova captació d’aigua

Arxius d'audio:

 
  •  21/02/2018

 

Palol de Revardit    + d'aquesta zona

 

La disminució dels cabals i la contaminació d’alguns pous han obligat l’Ajuntament a buscar un nou punt de captació, fins ara sense bons resultats. La setmana que ve es farà una nova prospecció i el consistori es mostra esperançat.

 

Una companyia especialitzada està fent prospeccions des de l’any passat a Riudellots de la Creu, al terme municipal de Palol de Revardit, per fer-hi una nova captació d’aigua. L’alcalde, Jordi Xargay, ha explicat que el pou ha de solucionar el dèficit de subministrament que pateix el poble de tant en tant, degut a la disminució dels cabals i la presència de nitrats en alguns pous. Xargay ha detallat que fins ara s’han fet diverses prospeccions però cap reuneix les condicions de qualitat i quantitat òptimes.

 

Els treballs van començar l’any passat a prop del nucli de Palol, una captació que no es va arribar a perforar ja que els estudis de darrera hora van descartar que sortís bé. Després es va provar en un altre punt a Riudellots de la Creu, que sí que es va perforar, a uns 140 metres de profunditat, però l’aigua contenia massa nitrats i sulfats. Els estudis geològics, però, diuen que en aquest mateix punt, a més profunditat, hi ha aigua suficient i de qualitat. D’aquesta manera, de cara a la setmana que ve es preveu iniciar els treballs per perforar a uns 200 metres, i l’alcalde es mostra esperançat amb els resultats.

 

El pressupost de les obres de prospecció i la instal·lació de la captació d’aigua és d’uns 160.000 euros, un 80% dels quals els aportarà l’Agència Catalana de l’Aigua a través d’una subvenció a la qual es va acollir el municipi.

TAGS: prospecció, aigua, Riudellots

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00